Nomineringsstämmor

bild

I helgen har moderaterna haft nomineringsstämmor för att fastställa valsedlarna till riksdagen, till landstingets södra valkrets och till Umeå kommun. Vi höll till på Umeå Folkets Hus. Jag hade förmånen att bli vald till mötesordförande för stämmorna till riksdagen och landstinget. Vid min sida hade jag partiombudsman Anna-Karin Jonsson Berg som bl.a. skötte protokollskrivandet.

Alla stämmorna flöt på smidigt utan några konflikter eller stridigheter. Nomineringskommittéerna hade gjort ett gediget förarbete, och deras förslag vann också bifall utan några motförslag. Vi är många aktiva moderater i Västerbotten, och det är också många som vill stå på valsedlarna. Men vi är överens om tagen och drar åt samma håll. Nomineringsarbetet har pågått sedan i maj, och i lördags var det dags att gå till beslut. Riksdagslistan toppas av Edward Riedl (Umeå), därefter Elisabeth Björnsdotter Rahm (Lycksele) och Andreas Löwenhöök (Skellefteå). Landstingslistan toppas av oppositionslandstingsrådet Nicklas Sandström. Ett stort grattis till dem och alla övriga kandidater på valsedlarna.

Som länsordförande för Moderaterna i Västerbotten är jag stolt över att vi moderater håller ihop i länet, och inte ägnar tid åt att kämpa inbördes som man kan se att det förekommer i vissa andra fall. Vi har goda relationer mellan Skellefteå, Umeå och inlandet. Vi ställer inte länsdelar mot varandra utan är enade och enighet ger styrka. Vi ser länet som en helhet. På samma sätt är det för moderaterna lokalt här hemma i Umeå. Valsedeln till kommunen innehåller totalt 51 namn och valsedeln antogs i fullständig enighet. Föreningarnas ombud var överens om hur laguppställningen för valet 2014 och den kommande mandatperioden skall se ut. Det bådar gott inför den valrörelse som ligger framför oss.

Det är ett starkt lag som är beredd att utmana socialdemokraterna!

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.