Oroväckande överfall

Den senaste tiden har 17 kvinnor blivit överfallna och antastade nattetid i området runt IKSU, Tvistevägen och Ålidhem. I ett fall har förövaren, som misstänks vara densamme i fallen, hotat med kniv. Alla överfall följer samma mönster. Det här är mycket oroväckande och obehagligt – nu befaras en upptrappning och eskalering av angreppen. Tio av överfallen har skett de senaste två helgerna. Därför är det av yttersta vikt att polisen lyckas få tag på förövaren. Så ni som kan bidra med iakttagelser och tips – hör av er till polisen.

Umeå är ju en av landets tryggaste städer när det gäller brottslighet. Bland de elva största städerna har Umeå lägst antal anmälda brott per invånare. Men att Umeå  – för den delen vårt län och Västerbotten – är ett tryggt län innebär inte att vi kan stanna upp och slå oss till ro. Ett framgångsrikt brottsförebyggande arbete är oerhört viktigt i att skapa en trygg stad. När sådant här inträffar så drar många sig till minnes den hemska tiden när Hagamannen härjade. Umeåborna – kvinnor som män – ska kunna vara i rörelse i Umeå oavsett tid på dygnet, utan att behöva oroa sig för att bli överfallna och antastade. Vi får hoppas att polisen med hjälp av tips från allmänheten nu snabbt lyckas få tag på den skyldige.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.