Sämre utveckling med V vid rodret

I dagens VK är min replik till vänsterpartiets Tamara Spiric införd. Klipper in den nedan:

 

Sämre utveckling med Vänsterpartiet vid makten

Tamara Spiric (V) skriver i VK (17/9) om Vänsterpartiets tid vid makten i Umeå sedan 2010. Naturligtvis vill hon måla upp bilden av att detta skulle resulterat i något positivt, men så är det förstås inte. Sedan Spiric och hennes partikamrater började samregera med Socialdemokraterna, så har utvecklingen försämrats för vår kommun.  Sämre befolkningsökning, sämre takt på bostadsbyggandet, högre sjukfrånvaro bland kommunens personal. För att nämna några saker.

Spiric skriver att vi moderater är ”arga” för den vänsterpolitik som får genomslag. Nåja. Däremot är vi mycket bekymrande över att Vänsterpartiet i Umeå tillåts påverka den praktiska politiken. Motståndet mot privat företagsamhet, ogillandet av valfrihet inom skola och omsorg, och förhindrandet av ökat inflytande bland den kommunanställda personalen ute i verksamheterna är skadligt för Umeå kommun. Att Vänsterpartiet dessutom förhindrar att det kommunala bostadsbolaget AB Bostaden ökar nyproduktionen av hyresrätter är en rejäl skandal, med tanke på den bostadsbrist som råder.

Sedan skyller hon som vanligt på regeringen för att det nu måste sparas i vissa kommuner, däribland Umeå. Men sanningen är ju att regeringen har ökat resurserna till välfärden tydligt under dessa år. Det märks ju varje år i boksluten, där kommunsektorn har gjort rekordresultat och väldigt stora överskott. Så att skylla på regeringen håller inte – då rör det sig snarare om dåliga kommunpolitiker på lokalplanet som trots rejäla överskott inte klarar av att hålla i slantarna och prioritera. Som jag sagt tidigare: styr eller hoppa av!

Anders Ågren, Kommunalråd (M), Umeå

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.