SM-veckan i Umeå!

Kulturhuvudstadsåret inleds på allvar med SM-veckan i Umeå, under dagarna 14-19 januari. Det var ju en befriande känsla när beslutet kom om att inte flytta tävlingarna pga oro för snötillgång och kyla. Nu ser vi ju att såväl snön som kylan kommit, precis i tid för att hinna förbereda de olika tävlingarna.

Umeå är en av landets bästa idrottsstäder, där vi gemensamt från de politiska partierna har varit överens om att satsa på föreningslivet under lång tid. Såväl bredd som spets. Umeåborna, liksom andra tillresta, kommer nu att kunna njuta av en rad olika idrotter under dessa dagar. Utöver att få njuta av idrottare som gör upp om medaljerna, så betyder det också mycket rent turistekonomiskt för staden och dess handlare. Alla besökare och tävlande som handlar på affärer, äter ute på restaurang och bor på hotell innebär mycket positivt.

Vi umeåbor har mycket spännande att se fram emot den kommande veckan, för egen del hoppas jag hinna se lite av bl.a. längdskidåkningen, och till alla som besöker Umeå får vi säga: varmt och hjärtligt välkomna!

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.