Välkommen, Jonas Jonsson!

Foto: Grattis och välkommen till Umeås nya stadsdirektör: Jonas Jonsson, som här ska bli intervjuad av SVT. Beslut fattades av kommunstyrelsen denna eftermiddag. Är mycket nöjd med rekryteringen!

Idag har kommunstyrelsen i Umeå beslutat anställa en ny stadsdirektör: Jonas Jonsson. Jag har tillsammans med Lennart Holmlund ingått i rekryteringsgruppen, tillsammans med fackliga representanter, och vi var eniga i vårt förslag. Ett förslag som sedan kommunstyrelsen biföll. Du kan läsa mer i nedanstående pressmeddelande.

Varmt välkommen till Umeå kommun, Jonas!

 

 

Jonas Jonsson ny stadsdirektör i Umeå

 

Pressmeddelande  •  2014-01-14 16:21 CET

Jonas Jonsson har utsetts till ny stadsdirektör i Umeå kommun. Jonas är 44 år och arbetar idag som vice verkställande direktör/chef verksamhetsutveckling vid Komatsu Forest AB i Umeå.

– Jag har ett stort hjärta för Umeå och vill gärna vara med och påverka utvecklingen av Umeå. Det är en förnämlig plats att bo och verka på, och jag vill gärna bidra till tillväxt och fortsatt positiv utveckling i kommunen och regionen, säger Jonas Jonsson.

Kvalitets- och förändringsprojekt Jonas Jonsson arbetar sedan 2005 vid skogsmaskinstillverkaren Komatsu Forest, vars huvudkontor ligger i Umeå. Han är utbildad officer och har förutom en bakgrund inom försvarsmakten även arbetat sju år vid SCA. Han har en gedigen erfarenhet av att jobba i en större organisation med effektivisering, kvalitets- och förändringsprojekt och beskrivs som en mycket mål- och utvecklingsinriktad person. Hans ledarstil kännetecknas av drivkraft, engagemang och samverkan.

Total enighet Rekryteringsgruppen, som bestått av kommunalråden Lennart Holmlund och Anders Ågren samt fackliga representanter, var helt enig om att föreslå Jonas Jonsson som stadsdirektör och beslutet togs av Umeå kommunstyrelse 14 januari.

– Jonas är en ledare som kan hålla ihop en stor organisation. Vi har också sett under hans år på Komatsu att han har lyckats leverera vad ägarna velat ha, säger kommunstyrelsens ordförande Lennart Holmlund (S).

– Vi är jättenöjda med rekryteringen, såväl arbetsgivare som fackliga organisationer. Jonas är en stark och tydlig ledare, säger kommunstyrelsens 1:e vice ordförande Anders Ågren (M).

Jonas Jonsson kommer att tillträda under våren 2014.

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.