Välkommen upp på banan, (S)!

I dagens VK kan vi läsa att ledande socialdemokrater öppnar för att avyttra en del av AB Bostadens bestånd. Detta dels för att bolaget ska kunna bygga fler nya lägenheter, dels för att klara av underhållsbehovet för det befintliga fastighetsbeståndet.

Vi moderater välkomnar i så fall denna omsvängning! Så sent som i höstas röstade Socialdemokraterna tillsammans med sin koalitionspartner Vänsterpartiet NEJ till Allliansens motion i fullmäktige på samma tema. Men 4,5 månader senare verkar poletten ha fallit ned, och man kanske har insett behovet av just avyttring. Men gå också till beslut i så fall!

Umeås tillväxt är beroende av att människor också har någonstans att bo. Varje år som går utan att tillräckligt många bostäder byggs är olyckligt och skadligt. Dagens bostadsbrist i Umeå är en allvarlig hämsko för tillväxten, och vi måste göra allt för att öka nyproduktionen och här har AB Bostaden en viktig roll att spela.

 

3 kommentarer

 1. Marianne Hägglund

  Jag har en fråga.Vad händer med mig som hyr en lägenhet i centrala stan av Bostaden
  om just den fastigheten sälj då?
  Jag vill INTE flytta och jag kommer heller aldrig ha råd
  att köpa den ifall den omvandlas till en bostadsrätt.
  Det känns inte kul,och jag är inte ensam om att känna likadant.
  Det blir många enskilda som kommer att drabbas.Men det kanske inte gör något, eller???
  jag bara undrar./Marianne

  • Anders Ågren (inläggsförfattare)

   Den enda egentliga förändringen bör ju bli att den som äger fastigheten efter ev försäljning blir ett privat företag, inte det kommunala bostadsbolaget. Så du hyr av en privat fastighetsägare istället för det offentliga. Avsikten med det här förslaget är ju inte att omvandla hyresrätter till bostadssrätter.

   • Marianne Hägglund

    Men tyvärr brukar det ofta omvandlas till just bostadsrätter,jag är skeptisk och tror att det händer igen.Vad den här staden behöver är inte
    fler bostadsrätter utan hyresrätter.Det är inte alla invånare som har ekonomi att köpa sitt boende.
    Det blir en stor klasskillnad om bostadsrätterna tar över marknaden i stan./Marianne.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.