Svårt se skillnad på V och S i Umeåpolitiken numera!

I dagens VK skriver Alliansens gruppledare i Umeå på insändarplats. Bifogas nedan.

 

Svårt att se skillnad på V och S i Umeåpolitiken

Vi noterar med visst intresse att det verkar vara Holmlund som är ansiktet utåt för S-valrörelsen i Umeå, även om alla vet att han ska sluta som ledande företrädare i samband med valet. Han anklagar på insändarplats Alliansen för att vara ett hot mot Umeås tillväxt (VK 27/8).

Ja, det var ju onekligen ett lite oväntat angrepp. Socialdemokraterna i Umeå har den senaste perioden gått åt vänster. De senaste åren har vi ju också sett en lägre befolkningstillväxt i Umeå, ett lägre bostadsbyggande etc. Hotet mot Umeås tillväxt är snarast samstyret mellan S och V.

Det går snart inte att se skillnaden på Vänsterpartiet och den nya generationen av Socialdemokraterna i vår kommun. De ogillar företagande, de hindrar nyproduktion av bostäder i en stad med akut bostadsbrist, de vill minska arbetstiden för kommunanställda men med bibehållen lön! Istället för fler jobb, så vill deras partier dela på befintliga jobb.

Men det är så det ser ut numera. I Umeå sitter S, V, MP och FI i samma båt. Fokus är på att dela på jobben, och inte lyfta ett finger för att säkra fortsatt tillväxt, och fler arbetade timmar. Men just det kan vi inte anklaga Holmlund för – vi vet ju att han tagit avstånd från förslaget med 6–timmars arbetsdag med bibehållen lön. Problemet är att den nya generationen socialdemokrater inte håller med Holmlund, och har valt en annan politisk linje. Vänsterut. Så vilka är det som är ett hot mot tillväxten? Beträffande utvecklingsanslaget inom kommunens budget, så delar vi uppfattningen att det är viktigt. Men samtidigt måste politiken prioritera och därför har vi föreslagit en viss minskning. Även S och V har minskat anslaget, men det vill Holmlund tydligen inte kännas vid.

Socialdemokraterna verkar vara desperata med några veckor kvar till valet. Istället för att debattera med den nye kandidaten Hans Lindberg (S) så får vi uppenbarligen fortsätta att debattera med avgående Holmlund. Märkligt, men på sitt sätt talande. Holmlund vill väl inte släppa fram den nya tillväxtfientliga grupperingen i partiet under själva valrörelsen.

 

Anders Ågren, kommunalråd (M)

Peder Westerberg, Gruppledare (FP)

Mattias Larsson, Gruppledare (C)

Veronica Kerr, Gruppledare(KD)

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.