Båtmanifestation idag

Idag, i samband med stugsistan och båtsistan, kommer den årliga båtparaden att genomföras utmed Umeälven. Det här året startar båtarna inte i city, som en manifestation just mot den dåliga tillgången på båtbryggor i centrala Umeå. Gästbryggan för båtar nedanför Rådhusparken har denna sommar varit på annan plats, pga ombyggnationer i området. Det finns en utbredd oro för att den inte kommer flyttas tillbaka dit nästa sommar.

Jag kommenterade det tidigare i veckan, och såg att i alla fall VK noterade det.

Från moderaterna i Umeå så anser vi att bryggan ska sättas tillbaka. Självklart ska vi ha en gästbrygga på central plats i anslutning till den ombyggda Rådhusparken. Umeälven är en i många stycken outnyttjad resurs, och vi måste bli bättre på att ta emot turister som kommer med båt. Vi ska även se till att vårda det båtliv som redan idag finns. För moderaternas del vill vi gärna se fler båtbryggor centralt, och i ett nästa steg måste vi även komma vidare med planerna på en ny gästhamn i Umeå.

Där pågår det arbete, men en stötesten har varit finansieringen. Handeln i Umeå går miste om många ”turistkronor”, när många med båt istället under sommaren väljer bort Umeå och åker vidare norrut eller söderut. Allt för få stannar till i Umeå pga bristen på gästbryggor och centralt belägen gästhamn.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.