Oansvarigt?? Allvarligt?

Oansvarigt?? Vi har just i Umeå kommunfullmäktige debatterat frågan om försvaret ska få vara med på nationaldagsfirandet. Numera verkar de flesta vara överens om det självklara: JA, försvaret ska vara med.

Men kommunstyrelsens ordförande Hans Lindberg (S) menade att jag hade varit ”oansvarig” som hade bloggat om det och på så sätt uppmärksammat allmänheten och massmedia på frågan. Det hade varit bättre om jag hade ringt S-politikerna och löst det i det tysta……. Allvarligt? Oansvarigt?

Är inte problemet att det i en S-styrd kommun finns grupperingar som tydligen struntar i att informera politiken och kör ett eget race, där de portar svenska försvarsmakten från att delta? Agerandet har skämt ut Umeå kommun, och vi har nu ett arbete att återupprätta vår relation till de svenska män och kvinnor som är beredda att offra sina liv för att försvara Sverige.

Jag ångrar inte en sekund att jag uppmärksammade frågan – för utan denna debatt hade inte den svenska försvarsmakten varit välkommen i Umeå den 6 juni!

2 kommentarer

  1. Tommy

    Man tackar för att du har informerat folket om detta skitsnack. Att Försvaret ska vara med på nationaldagen är en självklarhet.

    • Anders Ågren (inläggsförfattare)

      Precis. Självklart ska svenska försvarsmakten få vara med vid Umeå kommuns officiella nationaldagsfirande.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.