Allvarligt? Finns det nån som tror att S och MP ”samregerar” i Umeå kommun?

I Umeå styr Socialdemokraterna i minoritet efter valet i september 2014.

En valteknisk uppgörelse gjordes beträffande uppdragsfördelningen i styrelser och nämnder, men den faktiska konsekvensen att V hamnade ute i kylan, medan MP bytte plats med V och på så vis fick tyngre uppdrag. Däremot var det en uppenbar skillnad jmf med föregående mandatperiod. Då styrde S och V tillsammans, medan det efter valet 2014 bara sas att S och MP skulle ha dialog inför budgetbeslut. Men något regelrätt samarbete eller gemensamt styre var det aldrig frågan om.

Det verkar de flesta ha fattat vid det här laget. Men jag blev onekligen lite småroad när vi i gårdagens VK kunde läsa referatet från socialdemokraternas budgetpresentation för 2016. (S) presenterade sin budget (kommer att kommentera det mer i sak nästa vecka då vi lägger vårt Alliansförslag) och vad detta innebar.

För ingen kan väl på allvar tro att S och MP styr tillsammans????

Även om man trott det tills nu, så borde väl det faktum att S och MP lägger olika budgetförslag var ett ÖVERTYDLIGT kvitto på att det inte finns något ”samregerande” i Umeå kommun mellan S och MP.

Trots det kan vi i VK läsa följande:

”Socialdemokraterna samregerar Umeå kommun med Miljöpartiet med partierna presenterar var sin budget.”

 

Det har aldrig funnits något samregerande mellan S och MP i Umeå efter valet 2014, och det är ju ytterst pinsamt om det finns de som fortfarande tror det…….

Och om man nu från VK på allvar verkligen hade trott att S och MP styr tillsammans så borde ju gårdagens nyhet ha varit: ”STYRET I UMEÅ MELLAN S OCH MP HAR SPRUCKIT”.

Men inte ens det fick vi läsa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3 kommentarer

  1. Carl-Axel Otterhall

    Hej Anders. Att samregera med Mp är nog det näst sämsta alternativet i svensk politik. Så jag tycker ändå man ska lite positivt på att S styr Umeå utan Mp. Värre är det på nationell nivå!

  2. Pingback: Det finns inget samarbete! | PEDER WESTERBERG FOLKPARTIET

  3. Åsiktsmaskinen

    Det jag tror är att Balticgruppen samregerar med S och borgarna i Umeå kommun. De flesta beslut som fattas ser Holmlund till att ha er bakom och de flesta stora beslut visar sig gynna Krister Olsson.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.