Intensifiera terroristbekämpningen

Statsminister Stefan Löfven (S) hade presskonferens idag, och gav några efterlängtade besked om intensifiering av kampen mot terrorismen. Det ska bli kriminellt att delta i terroristutbildning, kriminellt att resa för att begå eller förbereda terroristbrott, kriminellt att resa i avsikt att delta i terroristträning samt också att finansiera sådana resor. Bra så.

Vidare presenterades ytterligare åtgärder. Hemlig dataavläsning –  åklagarmyndigheten, Säkerhetspolisen och polismyndigheten ska kunna använda hemlig dataavläsning för att avlyssna den information som kan skickas genom krypterade kanaler. En annan åtgärd är att utreda kameraövervakning på särskilt utsatta platser och andra platser med förhöjt skyddsbehov. Det i sig borde ju vara en självklarhet, kan jag tycka.

Intensifiera terroristbekämpningen på alla plan. Öka anslagen till säkerhetstjänsten, polisen och försvaret.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.