Nya biblioteket en succé

iPhone Image 732544

I dagens VK finns denna artikel att läsa.

Stadsbiblioteket, som flyttades från sin gamla plats vid Rådhusesplanaden till Kulturväven, har blivit en succé. Tvärtemot domedagspredikningarna från framförallt vänsterhåll vid tidpunkten för beslutet, så har utlåningen av böcker ökat med nio procent sedan flytten. Ni kommer väl ihåg hur det lät – ”ingen kommer att hitta till det nya biblioteket”, att flytta det några hundra meter i centrum var en ”katastrof”  etc etc etc. Alla dessa kampanjer, torgmöten och upprop mot att flytta biblioteket – och oj, så fel de fick.

Efter ett år kan vi glädjas över den positiva utvecklingen. Att flytta biblioteket till de nya lokalerna i Väven var rätt och riktigt. Fler umeåbor lånar böcker och läsandet ökar. Nu får vi hoppas att denna positiva trend håller i sig även kommande år.

2 kommentarer

 1. Leif

  Må vara rätt men statistiskt går det inte att utse en vinnare efter 1 år. Vi får se om 5-10 år vad statistiken säger.

 2. Jojje

  Hur värderar du att det i statistiken ska väga in:
  1. 2014 var ”gamla biblioteket” stängt en stor del av året
  2. I samband med flytten lades en massa mindre bibliotek ner.

  ”Lögn, förbannad lögn och statistik ….” Det är alltid bättre att försöka se fakta isf det man vill se …

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.