S och M måste komma överens. Nu.

I fredags bloggade jag om flyktingkrisen och skrev att Socialdemokraterna och Moderaterna omgående borde göra upp om en realistisk flyktingpolitik. Just nu håller situationen på att urarta och detta får bara inte fortgå. Har fått många positiva reaktioner på mitt inlägg, och jag är glad att läsa dagens ledare i Expressen, som är inne på samma linje.

Ett utdrag:

”I en månads tid har regeringen förklarat att dagens nivå på runt 10 000 asylsökande i veckan är ohållbar och riskerar att leda till systemkollaps. Ändå händer nästan ingenting. Det är lika häpnadsväckande som oförsvarligt.

Stefan Löfven sätter Sveriges framtid på spel. Nu måste han fatta de avgörande besluten – att uppmana Miljöpartiet att lämna regeringen och sedan lägga om svensk migrationspolitik 180 grader tillsammans med Moderaterna.

Det finns ingen mer tid att spilla och det finns inga försiktiga kompromisslösningar som kan rädda Sverige ur dagens situation. Sveriges oansvariga politik har fört oss till en punkt där vi måste fatta smärtsamma beslut. Hela vår självbild måste omvärderas.”

 

Sammanfattar min egen uppfattning tämligen väl. S och M måste komma överens. Nu.

 

 

8 kommentarer

  • Anders Ågren (inläggsförfattare)

   Ja, fast vi får verkligen hoppas att de agerar snabbt denna gång. Varje dag, varje vecka, så försämras läget ytterligare.

  • Anders Ågren (inläggsförfattare)

   Nej, men eftersom regeringen inte kommer med några egna förslag utan bara verkar hoppas att det på något mirakulöst sätt ska lösa sig, så vore det enkelt att gå Moderaterna till mötes. Då får de omedelbart konkreta förslag som radikalt kommer att minska trycket på mottagandet.

  • Anders Ågren (inläggsförfattare)

   Tyvärr finns den där attityden hos många partiers företrädare söderut. Kan bara beklaga uttalandet. Helt oacceptabelt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.