Det behövs en ny migrationsuppgörelse omedelbart. Regeringen måste agera.

Det är helt uppenbart att det behövs en ny politisk uppgörelse gällande flyktingkrisen. Idag har Moderaternas partiledare Anna Kinberg Batra upprepat ett antal förslag som skulle underlätta för Sverige att hantera situationen. Hon önskar en ny migrationsuppgörelse som går längre än den som nyligen ingicks. Hoppas verkligen att regeringen lyssnar, och är beredd att snarast bjuda in övriga partier. Och om det inte går av någon anledning – gör upp direkt med oss moderater, och strunta i Miljöpartiet. Det krävs en snabb uppgörelse mellan S och M, precis som jag skrivit tidigare. Kommunerna börjar närma sig bristningsgränsen gällande mottagandet.

 

= Regeringen måste ta ansvar för flyktingsituationen =

Flyktingsituationen för Sveriges del är alltjämt akut och läget blir allt mer ansträngt. I dag ställer Anna Kinberg Batra därför krav på regeringen att de agerar här och nu. Kinberg Batra framhåller också att det behövs en ny migrationsöverenskommelse.

Antalet asylsökande till Sverige är fortsatt mycket högt. Migrationsverket konstaterar att boende till alla asylsökande inte längre kan erbjudas. I Malmö har också över 40 personer tvingats sova utomhus. Regeringen säger att situationen är ohållbar, men utan att göra något åt den.

– Vi har en akut situation där vi måste få ned trycket vid våra gränser. Därför behöver flera saker göras. Jag är beredd att föra nya samtal om att nå en ny migrationsuppgörelse. Det är en månad sedan den vi slöt sist. Den behöver komma på plats men mer behöver göras. Framför allt behöver vi få fram resultat så fort som möjligt, säger Anna Kinberg Batra.

– Moderaternas förslag, om direktavvisning vid gränsen för den som inte får komma hit och den som borde sökt asyl i ett annat EU-land, bör genomföras och tillämpas. Regeringen bör tillfälligt upphäva kommunernas planmonopol i det här krisläget när bygglovsprocesser hindrar att det byggs tält. Det kan inte vara så att byråkratin gör att människor måste sova ute. Då måste vi titta på om det krävs lagändring så att vi kan lösa den situationen nu, avslutar Kinberg Batra.

 

Moderaternas krav på regeringen:

Beslut om att Sverige strikt tillämpar Dublinförordningen

Den asylsökande som anländer hit från annat EU-land ska nekas inresa om man inte tidigare registrerats i EU:s gemensamma asylsystem.

Den stora majoriteten kommer nekas inresa direkt och övriga, det vill säga de som registrerats, ska efter en s.k. Dublinprövning i regel hänvisas till första EU-land de anlände till.

Förslaget innebär därmed att Sverige bättre skulle klara mottagandet och kunna ta ansvar för alla människor som redan är här.

En kommentar

  1. "Dosan"

    Det måste vara skönt att vara moderat. Aldrig behöva tänka, bara göra som partiledaren tycker och så länge man trampar på arbetarna och tar pengar från redan utsatta för att smörja kråset med direktörerna så är allting bra. Ingen självkritik, ingen reflektion, ingenting. Bara trampa på folket och skratta åt alla som inte är direktörer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.