Respektera demokratin och mötesfriheten!

I Sverige har vi yttrandefrihet och mötesfrihet. Det är viktiga grundpelare i en fungerande demokrati. Därför är det oerhört allvarligt när man försöker hindra politiska partier att hålla sina möten. Det i sig är ju ett hot mot demokratin.

Igår blev det tumult i Umeå, när vänsteraktivister försökte hindra SD att hålla ett möte på Kulturväven. Polisen fick ingripa och mota ut demonstranter från byggnaden. När sedan Åkesson skulle hålla sitt tal, så gick plötsligt brandlarmet. Någon hade tryckt på brandlarmet i Väven, varpå byggnaden fick utrymmas. Det ska nu tydligen utredas hur det gick till, så jag ska inte spekulera i det.

Men att försöka hindra politiska partier, i detta fall ett parti som sitter i såväl riksdagen som kommunfullmäktige är obeskrivligt korkat och omdömeslöst. Oavsett det är socialdemokrater, moderater, vänsterpartister, sverigedemokrater eller något annat parti för den delen som ska hålla politiskt möte, så har de självklart rätt att hålla dessa, utan att andra politiska sympatisörer ska försöka förstöra och stoppa mötena.

Respektera demokratin!

4 kommentarer

 1. Gandalfdenvite

  Respektera yttrandefriheten och demonstrationsrätten! Att låta NAZISTERNA/Sverigedemokraterna, SD grundades av NAZISTER, hålla möte i kommunala kulturhuset Väven är extremt kränkande, särskilt som NAZISTERNA/Sverigedemokraterna reformerat sin retorik genom att tala om olika ”kulturer” istället för olika ”raser” i syfte att demonisera och attackera invandrare!

 2. Leif

  Respektera rätten att protestera! Vi vet att sånt inte faller en moderat på tungan men så är lagarna just nu. När ni och SD tar över kan ni ju inskränka den.

 3. Gerd

  Förenings- och yttranderätten är grundlagsskyddad i Sverige. Den är okränkbar. Det finns en lång lista på olika kulturaktörer i Umeå som uppmanade till detta lagbrott. De bör inte få några som helst kommunala bidrag till sina verksamheter. Anställda inom Väven som deltog i detta bör avskedas. FF mafian har återigen skämt ut Umeå.
  Lennart Holmlund som annars har åsikter om allt, varför är han så tyst? Miljöpartiet och vänsterpartiet tiger också!

 4. Ove

  Hej.
  Du skriver att i Sverige har vi yttrandefrihet och mötesfrihet. Har vi verkligen det? Människor törs inte längre säga vad dom egentligen tycker och känner, för dom är rädda. Rädda för att stämplas som rasister, bara för att man har en annan uppfattning. Vänsterns historia är ju ingen munter läsning, alla borde ju veta vad Stalin gjorde? Sveriges regering har väl inte betett så vuxet heller alla gånger. Snart är det väl tillåtet att klå upp en annan människa som inte tycker som S, Mp och vänstern..jag tvivlar ibland på om Sverige verkligen är en demokrati.
  Tack för mig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.