Moderaternas Norrlandskonferens 2017 i Luleå

Anders Ågrens foto.

Den gångna helgen hade vi konferens i Luleå med de moderata Norrlandsförbunden: Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland och Jämtland. Det var ca 150 ledande moderater från kommun-, landstings- och riksdagsnivån som samlades för gemensamma överläggningar, tillsammans med bl.a. biträdande partisekreterare Johan Berggren, MUF:s ordförande Benjamin Dousa, migrationspolitiske talespersonen Johan Forssell, EU-parlamentarikern Gunnar Hökmark, skolpolitiske talespersonen Camilla Waltersson Grönvall mfl.

Det var en bra helg på alla sätt och vis. Vi fick också möjlighet från de olika länsförbunden att diskutera lokala och regionala frågeställningar, tips och idéer till övriga. Självfallet var det också starkt fokus på den kommande valrörelsen. Valkampanjen i dess olika faser diskuterades, och med mindre än ett år kvar till valet har vi mycket att göra.

Nästa gång den moderata Norrlandskonferensen går av stapeln, så blir det i Umeå och Västerbotten, närmare bestämt år 2019. Konferensen genomförs vartannat år.

Anders Ågrens foto.

Jag fick också tillfälle till att diskutera lite extra med just vår biträdande partisekreterare Johan Berggren (bilden ovan). Extrastämman nu på söndag den 1 oktober i Stockholm då vi väljer ny partiledare – där en enig valberedning föreslår Ulf Kristersson – blir ett viktigt avstamp, liksom den ordinarie arbetsstämman i Örebro 12-15 oktober. I Örebro ska vi fastställa den politik som vi sedan går till val på, utifrån det förnyelsearbete som pågått under flera år i en rad olika arbetsgrupper. Själv har jag ingått i den arbetsgrupp som behandlat trygghetsfrågorna.

Vi har en spännande och hektisk politisk tid framför oss.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.