Positivt om förberedelserna av byggstart för Västra Länken

 

I dagens Folkbladet är det en större artikel om förberedelserna för byggstart av Västra Länken. Man räknar med att grävskoporna kan gå igång inom ett år. Den enskilt viktigaste infrastruktursatsningen på senare tid kopplad till Umeå är byggandet av ringleden, som beslutades av Alliansregeringen år 2008. Ringleden skulle vara färdig år 2013, men kommer nu får hoppningsvis kunna vara färdig 2021. Enligt artikeln jobbas det på för fullt just nu med att förbereda allt så att tidtabellerna håller. Att Umeåprojektet snarast färdigställs med Västra länken är en förutsättning för bättre luftmiljö i centrala Umeå och stadens framtida utveckling.

Som jag skrivit tidigare. Umeås attraktionskraft och konkurrensförmåga förstärks med ett färdigställande av ringleden. Skönt att lägga denna långbänk till handlingarna.

En kommentar

  1. Hans Forsberg

    Undrar hur Umeås attraktionskraft stärks av alarmistisk popupism som er valfilm ger uttryck för. Ett riktigt bottennapp som det finns all anledning att skämmas för. Att som komunalråd ställa upp på något sådant och sedan i kölvattnet få aktiviteter av er riksdagsman ute på sociala media som gränsar till populism av värsta sorten reser onekligen ett antal frågor…..
    Vänlig hälsning
    Hans Forsberg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.