Ingår i partiets stadgekommitté

Den moderata partistyrelsen har nyligen beslutat att tillsätta en stadgekommitté som ska se över Moderaternas stadgar och regelverk inför partistämman år 2019. Ordförande i kommittén är Cecilia Brinck,  moderat borgarråd i Stockholms stad. Jag själv är en de övriga ledamöterna i kommittén (representerandes de moderata länsförbunden i Norrland). Alla delar av landet finns representerade, liksom sidoorganisationerna MUF och Moderatkvinnorna.

Vårt uppdrag är att förutsättningslöst se över och föreslå de ändringar som anses vara befogade i stadgarna för Moderata Samlingspartiet samt normalstadgarna för förbund, kretsar och föreningar. Kommittén ska också se över partiets nomineringsregler på riksdags-, landstings- och kommunnivå och utreda eventuella behov av förändringar.

Jag är naturligtvis glad att ha förtroendet att ingå i denna kommitté. På samma sätt var jag med i den kommitté som gjorde en liknande översyn av partiets regelverk år 2012.

Ett partis stadgar utgör grunden för all verksamhet. Rekrytering och nominering av kandidater är en viktig process i ett modernt politiskt parti och det är av högsta vikt att denna process präglas av öppenhet, transparens och god partikultur. Ett stort tack för förtroendet att ännu en gång få delta i detta viktiga arbete.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.