Moderaterna går framåt i Umeå – trotsar rikstrenden!

Det finns mycket att säga om gårdagens val, inte minst om situationen på riksplanet. Än så länge är valsammanräkningarna preliminära. Men att Stefan Löfven och hans S/MP-regering kommer tvingas avgå är uppenbart. Efter några ovissa veckor, så hoppas jag att en Alliansregering tillträder med Ulf Kristersson som ny statsminister.

Moderaterna i Umeå har lyckats med något fantastiskt. Trots att Moderaterna på riksplanet minskar med 3,5 procent, så lyckas vi i Umeå – inte bara hålla emot fallet – utan t.o.m. gå fram med 1 procent!

Med valnattens siffror, så lyckades vi uppnå det näst bästa valresultatet i modern tid för Moderaterna i Umeå.

Vi är mycket nöjda. Vi har gjort en bra valrörelse, vi har varit tydliga, och står nu starkare än efter valet 2014.

I Umeå och Västerbotten brukar annars alltid följa rikstrenden. Går det upp så går det upp, går det ner så går det ner – i varierande grad. Inte denna gång. M på riksplanet tappade stort, men i Umeå ÖKAR vi.

Dessutom går vi framåt i landstingsvalet i Västerbotten, och……… vi lyckas med det otroliga att öka från 1 till 2 riksdagsmandat!! Samma sak här – vi går emot rikstrenden. Ett bra betyg från västerbottningarna!

Alliansen har som helhet också ökat i Umeå, vilket är glädjande. Ett stort grattis till Centern, som ökat starkt. Alliansen är faktiskt nu större, än den konstellation bestående av S och MP som styrt den senaste mandatperioden. Men de rödgröna som helhet är fortsatt starka i Umeå, även om S tappar. Hur kommunen kommer att styras den kommande mandatperioden återstår att se. Valfullmäktige genomförs i november,

Nu ska vi avvakta de slutgiltiga sammanräkningarna, både lokalt, regionalt och nationellt.

Ett stort tack till alla umeåbor som röstat på oss moderater! Vi kommer göra allt för att leva upp till era förväntningar!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.