Västerbotten enda valkretsen i landet där M ökar antalet riksdagsmandat!

Ingen automatisk text tillgänglig.

Är på plats i Stockholm för möten med Sveriges Kommuner och Landsting. Mycket fokus i diskussionerna såväl på gruppmötena som ute i korridorerna är ju valresultaten i kommuner, landsting/regioner och vad som kommer hända på nationell nivå. Naturligtvis.

Igår kväll hade vi besök av Moderaternas strategichef Per Nilsson, som gick igenom valresultatet. Moderaterna gick framåt i 145 kommuner, enligt det preliminära valresultatet. Det är hälften av Sveriges kommuner. I vissa fall är ökningen liten. I andra fall som rör det sig om stora framsteg. I Östra Göinge gick Moderaterna under ledning av Patric Åberg fram med över 17 procentenheter.

För Socialdemokraterna gick det sämre. Partiet backade lokalt i 250 kommuner och ökade i bara 40 kommuner.

Trots att Moderaterna tappade i riksdagsvalet, så ökade vi alltså i kommunvalet i hälften av landets kommuner, däribland Umeå kommun.

En annan punkt som lyftes fram vid gårdagens dragning av det moderata valresultatet: I alla riksdagsvalkretsar i landet har vi antingen oförändrat antal riksdagsmandat, eller förlust av riksdagsmandat.

Med ETT undantag: Västerbotten!

Västerbotten är det enda län i landet där Moderaterna lyckades öka antalet riksdagsmandat! Detta har uppmärksammats 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.