Stort TACK – flest personkryss i valet till Umeå kommun!

När personkryssen i Umeå har räknats färdigt så visar det sig att jag har fått flest personkryss av alla, oavsett partitillhörighet på kandidaterna! Det är första valet som jag t.o.m. slår Socialdemokraternas främste kandidat, trots att Umeå i sammanhanget är att betrakta som ett starkt rödgrönt fäste.

Moderaterna gick som tidigare rapporterats framåt i Umeå och fick med 17,3 procent 11 mandat. Det är faktiskt det näst bästa resultatet för oss moderater i Umeå på senaste 80 åren, för att ge lite perspektiv. Vi gick fram procentuellt men det resulterade tyvärr inte i något nytt mandat denna gång.

Nu är också personkryssen färdigräknade.

Tack till de 2310 umeåbor som har kryssat för mitt namn på valsedeln. Det innebär att ca 16 procent av M-väljarna har lagt sin personröst på mig och gränsen för att bli personvald ligger på 5 % i kommunvalet.

Det innebär också att jag är den politiska gruppledare i Umeå som fått flest kryss av umeåborna i valet 2018 – både när det gäller antalet kryss och procentuellt.

Det värmer faktiskt extra. Jag ser det både som ett kvitto över det som varit och samtidigt ett styrkebesked inför kommande mandatperioden 2018-2022.

TACK!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.