Var är respekten för demokratin?

Bilden kan innehålla: en eller flera personer, personer som står och inomhus

Artikel från dagens VK.

Skandal att en av MP:s kommunfullmäktigeledamöter i Umeå hyllar de aktivister som avbröt vårt budgetsammanträde. Och kallar dem ”hjältar”, och uppmanar dem att ”fortsätta påminna oss”. En av aktivisterna på läktaren visar sig dessutom vara förtroendevald för Miljöpartiet i Umeå.

Vi kan inte ha fullmäktigeledamöter som hyllar att sammanträden störs. Inte heller är det rimligt att det är förtroendevalda själva som stör fullmäktigesammanträden. Var är respekten för demokratin? Den gemensamma nämnaren i just detta fall är att det rör sig om lokala miljöpartister.

Vad säger MP:s gruppledare i Umeå, Nils-Seye Larsen Är det enligt Miljöpartiet i Umeå acceptabelt att störa våra fullmäktigesammanträden? Eller tar han avstånd från sina partivänners ageranden?

Detta måste rimligen få konsekvenser!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.