E4 Umeå-Skellefteå. Sträckan som Gud glömde. Sänk inte hastigheten på E4 ytterligare!

E4 mellan Umeå-Skellefteå. Sträckan som Gud glömde.

Nu vill Trafikverket enligt artikel i dagens VK sänka hastigheten ytterligare på sex mil (!!). Från 90 km/h till 80. Man anser att nuvarande hastighetsgränser är för höga. Detta kommer leda till längre restider.

Sänkningen ska träda i kraft i november och ska gälla åtminstone tills dess mittseparering fixats och detta ska enligt uppgift vara färdigt innan år 2025.

Det är inte rimligt! Den här sträckan är sedan långt tid ökänt tidskrävande och dålig. Vi har länge efterlyst att den byggs ut – så det är ett steg i rätt riktning – men fram tills dess ska man inte sänka hastigheten ytterligare!

Vi har långa avstånd i Västerbotten. Redan idag hämmas vårt län av för låga hastigheter på vägarna. Såväl utmed kusten som inlandet. Det blir inte bättre av ytterligare sänkningar.

6 kommentarer

 1. Kicki

  Håller verkligen med.. som utflyttad umebo till skellefteå för 6 år sen är just den här vägen verkligen inget nöje,dessutom fartkameror till förbannelse som ingen bryr sej om (bilister är ögontjänare så är det bara). Kör man åt motsatt håll dvs norrut så är vägen en fröjd att köra på. Märkligt att det inte ska gå att få en lika fin väg ner till Umeå?

 2. Jan Hägglund

  Hej.
  Då jag 1984 började arbeta för ett parti som jag lämnade för snart tio år sedan bestod mitt arbeta bl a av att rädda vad vi hade kvar av verksamhet i norrbotten. Jag gjorde många resor till Luleå, ofta via bil, och självklart via Skelet. Vad jag kallade sträckan – Vägen som Gud glömde. Och det var 1984. Idag är vägsträckan ännu tråkigare. Mitt rekord från Axtorpsvägen 38B Umeå, till Mjölkudden Luleå, var 2 timmar och 38 min. Detta hände i slutet av 80-talet i en amazon från slutet av 60-talet! Utan trafikkameror – och med ett stort dödsförakt i samband med omkörningarna.

  Men jag hann till mötet.

 3. Bergis

  Om bilisterna kunde köra som folk behövde man inte sänka hastigheten. Numer ska det tokgasas och köras om fast man får möte. Vinterväglag? Vad är det? Folk måste stressa ner i trafiken. Hastighetssänkningar är självförvållat.

  • Ulf Parde

   Nej, hastighetssänkningar är verkligen inte självförvållat. Om någon gasar för mkt på fel ställe, så är det ingen anledning till att ytterligare sänka gränsen (i vissa fall möjligen tvärtom).

 4. Jörgen K

  Bortskämda storstadsbor !!

  Ni tar den absoluta dominerande delen av trafikverkets budget för både reinvestering och underhåll emedan inlandet saknar allt. Till och med räddningstjänsten hissar den stora flaggan då inte ens ambulanserna vågar transportera skadade efter vägarna med hänvisning till patientsäkerheten !!

  Sedan gnäller ni som småungar för en sänkning på 10 km/h, det är inte ovanligt med 70 på de stora transportsträckorna på stora områden i inlandet, skyltarna är onödiga då det knappt går att köra fortare!

  Även här märks kilen mellan stad och landsbygd total !

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.