Sprängdåd och rån mot barn – det nya normala i Sverige

I dagens GP skriver Adam Cwejman en mycket läsvärd – och samtidigt skrämmande – ledare med titeln: ”Så blev sprängdåd och rånade barn det normala”.

En skrämmande läsning, om hur det faktiskt har spårat ur på så många sätt i vårt land. Medan utvecklingen i Europa generellt går åt rätt håll, så sticker Sverige ut i negativ bemärkelse. När det gäller sprängdåd är det i internationellt hänseende bara Afghanistan, Irak, Jemen och Syrien som hade fler rapporterade incidenter med sprängdåd. I Europa är det bara Ukraina som kommer upp i ungefär samma antal sprängdåd, med de befinner sig i ett lågintensivt krig med separatister.

Detta är verkligheten i Sverige numera!

Hur kan det finnas folk som fortfarande har förtroende för Socialdemokraterna och Miljöpartiet i regeringen??

Jag saxar nedan en del ur ledartexten:

”Sprängdåd samt rån mot barn. Med dessa brott utmärker sig alltså Sverige i ett europeiskt sammanhang. Enbart Ukraina, där ett lågintensivt krig mot separatister pågår, kan mäta sig med antalet sprängdåd i Sverige. Sätter man föregående års 236 sprängdåd i ett globalt sammanhang är det bara Afghanistan, Irak, Jemen och Syrien som hade fler rapporterade incidenter. Det bör tilläggas att sprängdåden i dessa länder resulterade i ett stort antal dödsfall, vilket ännu inte är fallet i Sverige.

Brottslighetens brutalitet har också ökat i Sverige, trots att det totala antalet brott inte ökar nämnvärt och i vissa kategorier minskar. I fallet med rånen handlar det i många fall inte enbart om hot som slutar med att offret blir av med sina värdesaker.

Förnedring och misshandel blir vanligare inslag och ibland filmar förövaren händelseförloppet. Rånens karaktär visar att det handlar om något mer än enbart ekonomisk vinning. Sadismen och förnedringen har blivit ett självändamål.”

Läs hela ledaren HÄR.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.