Positivt besked för Reko-ringen Umeå!

För två dagar sedan bloggade jag om Reko-ringen i Umeå, och nyheten att de blivit polisanmälda. Av polisen själv. Jag hoppades att man snabbt, smidigt och obyråkratiskt kunde hitta en lösning på detta. Reko-ringen i Umeå är ju uppskattad och det fungerar uppenbarligen med upplägget i resten av landet. Att fokus snarare borde ligga på att underlätta för reko-ringar.

Idag kom så beskedet att förundersökningen har blivit nedlagd.

Bra. Positivt besked för alla producenter av lokalproducerat! Liksom för alla deras kunder.

REKO är ett sätt att handla lokalproducerad mat utan mellanhänder. Konsumenter och producenter på en ort går samman och startar en REKO-ring där råvaror och produkter säljs direkt från producent till konsument. Inte minst med dagens sociala medier och enkla sätt att betala så underlättar det för det lokalproducerade.

Lokalproducerat är ju något som i stort sett alla efterfrågar i dessa dagar – låt oss alla tillsammans jobba för att underlätta för dessa aktörer.

 

En kommentar

  1. Brorson

    Denna kommentar hör visserligen inte till ämnet, men jag hoppas att du snart skriver ett inlägg om det gemensamma utspelet från Kristersson, M och Sabuni, L. Eftersom jag ännu inte har läst deras gemensamma debattartikel i DN, kan jag i nuläget inte ta ställning till reaktorernas storlek. Kärnkraften löser många problem, men främst vill jag sätta att vi måste få ett omedelbart stopp för den fruktansvärde naturförstörelse, som MP har drivit fram med 175 – 250 m höga vindkraftverk. Naturförstörelsen är uppenbar och miljöskadorna med vindkraften är inte ens utredda och diskuterade. En fluga gör ingen sommar heter det, men en gräshoppsvärm ödelägger ett helt odlingslandskap. Så torde det vara även med vindkraften. En ligen vindsnurra gör ingen skillnad, men en hel vindkraftpark kan förstöra klimatet och skapa nya öknar längre bort. Kan man verkligen ta hur mycket energi som helst ur luften, utan att påverka atmosfärens vattenhållande förmåga?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.