Digital manifestation för demokrati – anmäl dig, du också!

I lördags kablades skakande bilder ut från Ryssland. Tusentals fredliga demonstranter – från fjärran östern hela vägen till Europa – demonstrerade för rysk demokrati och frihet, mot regimens korruption och diktatur. I flera städer trotsade demonstranterna inte bara hot om våld och fängelse, utan också den bitande kylan på nästan ofattbara minus 50 grader. 

För att visa vårt stöd för den ryska demokratirörelsen har Moderaternas partiledare Ulf Kristersson tagit initiativ till en digital manifestation.

Ulf Kristersson har bjudit in Norges statsminister Erna Solberg att tala, liksom Litauens nye utrikesminister Gabrielius Landsbergis, EPP:s viceordförande i Europaparlamentet Sandra Kalniete och Zhanna Nemtsova, som i lördags protesterade från den ryska staden Nizjnij Novgorod. Även två tidigare nordiska stats- och utrikesministrar kommer att delta: Sveriges Carl Bildt och Finlands Alexander Stubb.

Manifestationen är digital och sänds via Facebook. Det är långt över 1000 personer som anmält intresse. Du kan också göra skillnad.

Ingen kan göra allt, men alla kan göra något.

Anmäl dig till Facebook-eventet på länken nedan:

https://fb.me/e/L1mPd5Nf

Varmt välkommen! 

Dag: Tisdag 26 januari
Tid: 12.30

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.