Bekämpa antisemitismen

Idag minns vi Förintelsens offer.

Judar i Sverige utsätts fortfarande för hat, hot och attacker från antisemiter. Det är vidrigt och något som vi alltid kommer att bekämpa.

Moderaterna vill:

✅ Förbjuda deltagande i våldsbejakande organisationer

✅ Öka säkerheten för utsatta trossamfund – genom statligt stöd

✅ Stoppa utbetalningar av skattepengar till organisationer som inte delar grundläggande demokratiska värderingar

✅ Öka kunskapen om hatbrott, både inom rättsväsendet och hos allmänheten

Låt oss aldrig glömma det som har hänt, men låt oss inte heller blunda för den antisemitism som växer i Sverige.

2 kommentarer

 1. Ulf Parde

  Ja, all antisemitism ska bekämpas, oavsett de kommer från nazister, från personer med muslimsk bakgrund eller från vänsterextremister. Men regeringen vill inte skuldbelägga de två senare kategorierna. Det är därför de förlägger förintelsemuséet i Sthom i st f Malmö.

 2. Brorson

  Per Ahlmark var en nästan extrem Israel-vän. I kampen om partiledarposten inom Folkpartiet (nuvarande Liberalerna) lade sig Per Gahrton på den motsatta flanken, men gick ännu längre från mitten och blev en extrem fiende till Israel, Gahrton förlorade partiledarstriden och grundade Miljöpartiet. Han var den mest drivande av partigrundarna och kom nästan ensam att dominera Mp:s utrikespolitik under flera decennier.

  Gahrton var inte bara extrem Israel-fiende och anti-sionist utan dessutom antisemit, som stödde tanken på en förintelse av de israeliska judarna, genom att inte ta avstånd från tanken att judarna skulle drivas ut i Medelhavet och drunkna. Vilket påminner om folkmordet på armenier 1915. De drevs ut i Svarta havet. Som riksdagsledamot och utrikespolitisk talesperson från Mp stödde Gahrton Saddam Hussein under Gulfkriget.

  I närtid har Per Bolund, Mp, utan omsvep erkänt att den svenska coronastrategin gått ut på att skapa flockimmunitet genom ”flattern the curve”, d.vs. tillåta en viss smittspridning och höga dödstal, i stället för att hålla nere smittspridningen så mycket som möjligt. Mitt under pandemin har Mp förespråkat aktiv dödshjälp, d.v.s. läkarassisterade ”självmord”.

  Regeringen har visat mycket stor acceptans mot den extrema islamismen och fördrivningen av judar från Malmö. Detta har skett med aktivt stöd av socialdemokrater i Malmö samt organisationen Socialdemokrater för tro och solidaritet, som satt sina antisemitiska klor i Svenska kyrkan. 2018 tvingades organisationens tidigare ordförande Peter Weiderud lämna sin tjänst vid Svenska institutet i Alexandria i Egypten. Någon trovärdig förklaring har aldrig givits, men det finns välgrundade misstankar att Weiderud hade förklarats icke önskvärd av egyptiska myndigheter p.g.a. samröre med terroriststämplade Muslimska brödraskapet.

  Vad döljs under regeringspartiernas yviga anklagelser mot hela oppositionen, inte bara SD, för ”nazism”? Börjar inte detta begrepp bli lite väl urvattnat, när även tidigare S-väjare, som tvekar mellan om de ska rösta på S eller M i nästa val, anklagas för att vara medlöpare till nazister?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.