Minnesdag för Förintelsens offer

Idag samlas människor över hela världen i en årlig manifestation. 27 januari är den internationella minnesdagen för förintelsens offer – samma datum som koncentrationslägret Auschwitz befriades år 1945.

Judarna utsattes för det mest fruktansvärda som kan tänkas. Vi får aldrig glömma det fruktansvärda öde som drabbade miljontals människor under 1930- och 40-talet, vilka alla utsattes för nazisternas förbrytelser. Tyvärr upprepas massmord och förföljelser än idag. Mänskligheten har inte lärt sig av misstagen. Den konservative 1700-tals politikern Edmund Burke ska ha uttryckt det på följande sätt: ”Det enda ondskan behöver för att segra är att de goda ingenting gör.”

Det är en sanning än idag.

Antisemitismen ska bekämpas, oavsett det kommer från nynazister, islamister, vänsterextremister eller andra.

2 kommentarer

  1. Viktor

    Och idag passar det väl därför extra bra att komma ihåg hur Moderaternas partiledare Ulf Kristersson 2018 skakade hand med en förintelseöverlevare och lovade att aldrig samarbeta med SD, medans samma partiledare idag sitter i daglig kontakt med Jimmie Åkesson och försöker vika sig i så många frågor SD propagerar för att man lyckas få deras stöd i en kommande regeringsbildning. Moderater verkar ha kort minne när det gäller vad man själva lovat.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.