Ulf Kristersson är partiledaren med högst förtroende hos svenska folket

Igår kom nyheten att Ulf Kristersson har större förtroende bland svenska folket än statsminister Stefan Löfven. Det var inte länge sedan en mätning (Aftonbladet/Demoskop) visade att Moderaterna hade gått om S som största parti.

Även om det finns mätningar som visar andra resultat, så är det väl i detta ljus man ska se Socialdemokraternas hätska angrepp och attacker inte minst på Ulf Kristersson och M. I desperation höjer man tonläget. I avsaknad av lösningar på landets problem, så är nu det sista halmstrået att misstänkliggöra oppositionen, ifrågasätta dess legitimitet och annat.

Sverige behöver en ny regering och en ny statsminister!

3 kommentarer

 1. Brorson

  Den tidigare generaldirektören är Dan Eliasson och citatet är ur Aftonbladet och handlar om Kristerssons fråga till regeringen om de höga dödstalen. Socialministern är bevärad och kräver att Kristersson ska vara en ”konstruktiv kraft”, d.v.s. hålla käften. Jag är fortfarande lite förvånad över att Kristersson säger sig tidigare inte känt till den djupa klyftan mellan regeringen och den tidigare generaldirektören – eller rentav inom regeringen? Glöm inte att Eliassons närmaste chef inom regeringen var och är Mikael Damberg, som var en av stora delar av socialdemokratin kraftigt uppbackad rival
  till Stefan Löfvén inför det senaste partiledarvalet inom S. Förhållandet mellan dem kan inte vara alltför hjärtligt.

  Och det är ju Damberg, som fört regeringens talan, när regeringen nu till slut visat en gnutta handlingskraft i kampen mot coronan. Jag tror dock att det är för sent för Damberg att rädda sossarnas opinionssiffror även om Löfvén skulle avgå och Damberg ta över, vilket han kanske hoppas på. Finns det någon annan given partiledarkandidat? Möjligen Magdalena Andersson, men hon verkar själv vara mer intresserad av att fortsätta som finansminister. Nu jobbar Eliasson under Damberg med en ny krislagstiftning, vilket tyder på orubbat förtroende för Eliasson hos Damberg. Själv uppfattar jag Eliasson som en oerhört skicklig byråkrat, som varit oerhört lojal mot de regeringar som han arbetat under – och inte ens tvekat att bära hundhuvudet för de politiska beslut han haft att verkställa i sina olika statliga chefspositioner.

  När Eliasson ville rädda liv, ville Tegnell något annat, offra liv i ett experiment vars syfte inte fick nämnas men uppenbarligen handlade om flockimmunitet. Socialministern höll ”sin” generaldirektör Johan Carlsson och dennes statsepidemiolog Anders Tegnell om ryggen, och statsministern stödde socialminister. Mot inrikesministern och dennes generaldirektör Dan Eliasson. Medan Danmark byggde upp en särskild organisation utanför sjukvården för testning, envisades den svenska socialministern för att detta skulle göras av sjukvården, som dock ansåg sig ha nog med att vårda de sjuka och inte ansåg sig ha resurser att testa även de till synes friska.

  Vems uppgift borde det ha varit att rekrytera och snabbutbilda särskild tespersonal? Kanske den myndighet som heter Myndigheten för samhällsskydd och beredskap och vars generaldirektör hette Dan Eliasson? Men i stället levererade ”oberoende” medier en skur av kritik mot Eliasson för att ha köpt in en dyr smittspårningsapp, som FHM inte ville ha. Men hade uppmanat personer, som varit i farlig närhet till en smittbärare, att omedelbart gå och testa sig.

  Kristersson, som vid den tiden själv ständigt rabblade upp mantrat ”testa, testa, testa”, måste fråga regeringen varför densamma hindrade Eliasson från att göra sin plikt som chef för MSB, som var att rädda liv. Kristersson måste fråga socialministern varför hon envist skyllde på regionerna, när hon visste att de hade fullt upp med att vårda de sjuka, när det fanns en annan aktör som kunnat sköta testningen.

  ”Flattern the curve” handlade ju inte om att trycka ner smittspridningen så mycket som möjligt, som man gjorde i våra grannländer, utan om att försöka hålla smittspridningen på exakt den nivå, som Tegnell trodde var gränsen för vad sjukvården klarade av – en gräns som i praktiken överskreds med råge. Begrep inte Hallengren? Blev det fler döda än Tegnell hade förespeglat regeringen? Det finns mycket som Kristersson måste ha svar på.

 2. Brorson

  Citatet ur Aftonbladet, vilket åsyftas i min förra kommentar lyder så här:

  Det digitala verktyg som MSB och dess dåvarande generaldirektör Dan Eliasson ville, men inte fick, använda.

  • Brorson

   Citatet ur Aftonbladet, vilket åsyftas i min förra kommentar lyder så här:
   Den tidigare generaldirektören skriver själv i en kommentar: ”För att exemplifiera vad jag menade så kan våra varningar om skyddsutrustning i februari nämnas. Jag kan också nämna det digitala verktyg för smittspårning som vi utarbetade och ville använda.”

   Det digitala verktyg som MSB och dess dåvarande generaldirektör Dan Eliasson ville, men inte fick, använda.

   Jag gör ett nytt försök med postning, eftersom det inte har fungerat två gånger.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.