Väljarna vill att valet 2022 handlar om sakfrågor

Läste en intressant debattartikel på DN-debatt idag. Där redovisades att Demoskop hade undersökt hur väljarna i Sverige ser på avvägningen mellan politiska sakfrågor och den så kallade regeringsfrågan inför valet 2022.

När Demoskop hade ställt frågan om vad som är viktigast inför nästa riksdagsval, så svarade 73 procent av de tillfrågade att sakpolitiken var viktigast. Endast 26 procent svarade att regeringsfrågan och vilka partier som ska samarbeta med varandra efter valet, var det viktigaste.

Det visar ju i alla fall att de svenska väljarna är mer intresserade av sakpolitik än spelteori.

Kan vi hoppas att även massmedia börjar intressera sig för de sakpolitiska frågorna och utmaningarna i Sverige?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.