Sverigemötet idag, med 2000 deltagande moderater!

Idag pågår det moderata Sverigemötet 2021, med omkring 2000 deltagare från hela landet. Den här konferensen var förr i tiden känd som Kommunala Rikskonferensen och firar nu 50 år. En av årets moderata höjdpunkter gällande partiarrangemang, och i år genomförs den såklart digitalt.

För egen del har jag just talat på ett seminariepass om trygghet och brottsbekämpning. Det var jag, riksdagsledamot Louise Meijer, Skåne, finansborgarråd Anna König Jerlmyr, Stockholms Stad och moderator Daniel Bergström, pol sakkunnig, justitieutskottet.

Frågor om vad som skapar otrygghet på offentliga platser, ordningsstörningar, utsatthet för brott, hur vi kan komma åt det, vilka verktyg som saknas på det lokala planet etc.

Jag fick tillfälle att under seminariet berätta om den tydliga linje vi moderater driver lokalt i Umeå, gällande just att öka tryggheten och motverka brottsligheten. Vi har ju presenterat flera förslag på konkreta åtgärder i Umeå – däribland anställande av kommunala ordningsvakter, kamerabevakning av brottsutsatta platser, lokalt tiggeriförbud, noll-tolerans mot klotter och vandalism, att alltid polisanmäla brott som sker på skoltid eller i anslutning till skoldagen m.m.

Moderaterna – partiet för lag & ordning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.