Återigen brinner bilar i Umeå – tipsa Polisen om ni vet något!

Återigen brinner bilar i Umeå.

Igår totalförstördes sex bilar (plus en släpvagn) på Carlshem, i vad som enligt medias rapportering misstänks vara anlagda bränder.

Detta är fullständigt åt h-vete och jag förstår bilägarnas och de boendes oro och ilska över vad som skett.

Under förra året drabbades Umeå av väldigt många bilbränder. Om jag kommer ihåg rätt så var det anlagda bilbränder vid åtminstone tio tillfällen under år 2020. Totalt sattes 74 bilar i brand.

Sedan har det varit en paus med bilbränderna.

Umeå får inte vänja sig vid anlagda bilbränder eller annan kriminalitet. Här har alla ett ansvar. Tipsa polisen, om ni vet något som kan hjälpa dem i deras utredningsarbete.

Moderaterna har lämnat in en motion till fullmäktige om mer kamerabevakning på brottsutsatta platser. Det är bra att Polisen sätter upp bevakningskameror och även använder sig av drönare, men Umeå kommun borde komplettera med kameraövervakning på andra platser.

Vi är även beredda att anlita kommunala ordningsvakter för att bidra till att återupprätta tryggheten. Umeå borde följa andra kommuners exempel. Ordningsvakternas uppdrag är att upprätthålla allmän ordning och skapa trygghet i kommunen. De ersätter inte poliser, men är ett komplement i det trygghetsskapande arbetet.

Brottsligheten måste bekämpas på bred front.

En kommentar

  1. Ulf Parde

    Polisen måste flytta över personal från inte minst nattliga hastighetskontroller på fyrfiliga, underhastighetssatta gator och vägar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.