Aurora Botnia

I går genomfördes den formella jungfruturen mellan Umeå och Vasa för nya fartyget Aurora Botnia. Kommunledningarna för både Vasa Stad och Umeå kommun följde med, liksom företrädare för Kvarkenrådet. Det ligger mycket arbete bakom att vi äntligen har fått en ny färja i drift.

Att döma av all rapportering, så har färjan mottagits mycket positivt av såväl passagerare som intressenter.

Aurora Botnia är en modern färja med 2 lastdäck för 1500 lastmeter med rak genomkörning och med kapacitet för 800 passagerare. Den är också världens mest miljövänliga passagerarfärja. Den går snabbare än den gamla färjan, den tar fler passagerare och mer gods. Det är alltså upplagt för ett rejält uppsving för kontakterna och samarbeten över Kvarken!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.