Provocerande och oseriöst med nedläggning av Bromma flygplats.

Blev vid lunchtid intervjuad av TV4 gällande förslaget som kom idag från regeringens utredare att Bromma flygplats kan läggas ned redan år 2025. Har även passat på att skriva ihop ett pressmeddelande om detta, som just skickades ut till media. Lägger upp det här på bloggen också.

 

Ågren (M): Provocerande och oseriöst med nedläggning av Bromma flygplats. Utredningen borde kastas i papperskorgen.

I april meddelade infrastrukturminister Tomas Eneroth (S) att regeringen planerade att snabbavveckla Bromma flygplats. Regeringen tillsatte en utredning som nu presenterat sitt resultat. Utredaren menar att Bromma flygplats kan avvecklas redan år 2025. Ett besked som direkt fått hård kritik, bl.a. från moderata kommunalrådet Anders Ågren i Umeå, som menar att Bromma är av nationell betydelse och viktig för inrikesflygets funktion.

– Inrikesflyget måste fungera även efter pandemin. Flyget spelar en viktig roll för att kunna knyta samman hela Sverige. Det är både provocerande och oseriös att under en pågående pandemi, där flygandet självklart har påverkats negativt, komma med förslag om att snabbavveckla Bromma. Varför denna brådska? Kapaciteten på Arlanda måste säkras och byggas ut, innan man börjar diskutera framtiden för Bromma, säger kommunalrådet Anders Ågren (M) i en kommentar.

– Regeringen äventyrar återstarten av inrikesflyget i sin iver att lägga ned Bromma flygplats. Regeringen går dessutom emot en majoritet i riksdagen, som vid två tillfällen markerat mot dessa planer. Senast i maj så meddelade en majoritet i riksdagens Trafikutskott att ett beslut om framtiden för Bromma flygplats kan tas tidigast när flygbranschen återhämtat sig efter pandemin. Så kasta denna utredning i papperskorgen, avslutar Ågren.

4 kommentarer

 1. Ulf Parde

  Kan här hålla med Ågren och Moderaterna. Men sedan föreslår jag, att Ågren även läser Björn Erikssons (Kontantupproret) artikel i dagens VK. När ska Moderaterna ställa upp för kontanterna? Kinberg Batras inställning förskräcker.

 2. arbetare

  Om miljöpartisterna lyckas att stänga Bromma föreslår jag att marken delas upp i tre lika stora delar .

  1/3 Vargrevir eftersom så gott som alla vill ha varg bor i Stockholms innerstad och då inte längre behöver anstränga miljön genom långa resor för att se sina älskade vargar
  Lite hundar , katter och eventuellt uppätna småbarn har man ju tidigare sagt är ett billigt pris att betala för vargstammens överlevnad , eller gällde det bara om barnen bodde i glesbygd ???

  1/3 Vindkraftpark så att även stockholmare får lyssna på infraljud , ducka för flygande isklumpar och ha utsikten från sommarstugan förfulad av en horisont fylld av blinkande lampor .

  1/3 Bostadsmark där man bara får bygga bajshyddor med halmtak utan vare sig el eller vatten .

  Eftersom vi enligt Mp varken ska använda betong , plast eller trä då vi bygger så har MP:s riksdagsgrupp då chansen att visa hur goda föredömen de verkligen är och bygga sina egna bostäder enligt ovan nämnda regler .

 3. Brorson

  Nja, jag tycker nog att 100 % av Bromma-fältet ska användas som vindkraftpark. Fundamenten tar ju inte särskilt stor plats och måste utplaceras glest för att inte verken ska stjäla vindenergi från varandra. Så man kan ju bygga tiotusentals bostäder under. Det behövs varken betong, trä eller plast för att bygga husen. Tegel är ett utmärkt byggmaterial, som har använts till husbyggen i Mälardalen under nästan tusen år. Soltorkat tegel kräver ingen tillförd energi och har använts som i Mellanöstern och Indien under tusentals år. Leran på strandängarna runt Mälaren kan användas som råvara, och kommer därefter att fyllas med vatten, så att Mälarens vattenvolym ökar.

  Mälarens yta kan höjas med minst ett par meter, så att det blir fallhöjd. Nya vattenkraftverk kan byggas vid Mälarens utlopp i havet i centrala Stockholm .Behövs när det blåser för mycket eller för lite. Men jag tycker inte att man ska släppa in varg i området. Vargar är ju oskyldiga djur, som inte har gjort något ont. Varför ska de plågas av infraljudet? De har ju inte ens rösträtt, så det kan ju inte vara deras fel hur Sverige styrs.

  Tack vare den globala uppvärmningen kan vi snart börja producera soltorkat tegel även i Mälardalen, där det var så varmt under bronsåldern så att vilda vindruvor växte där. Inget ont, som inte har något gott med sig. Med den höjning av a-kassan, som regeringen lovat, kan väl även Per Bolund få sin försörjning därifrån – samt en vindsvåning i ett av de nya tegelhusen på Bromma-fältet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.