M anses ha bäst politik på flest sakområden

Tittade lite på morgonnyheterna på TV4. Med 225 dagar kvar till valdagen, så anser väljarna att Moderaterna har bäst politik inom flest sakområden.
En god grund för det fortsatta arbetet!

3 kommentarer

 1. Lars Gidlöf

  Hej

  Intressant. Frågade de som gjorde undersökningen om de som röstade visste följande:

  1: M och Alliansen öppnade för mer, oreglerad invandring?

  2: M och Alliansen öppnade för oreglerad arbetskraftinvandring utan krav på behov och till de flesta låglönejobb?

  3: M och Alliansen slopade allmän värnplikt?

  4: M och Alliansen skapade en av de största kriminella sektorerna i svensk välfärd, assistanslagen?

  • brorson

   Svar på frågorna (halvsanningarna):

   1. Det var inte ”M och Alliansen”, eftersom M var en del av Alliansen (och därtill det ledande allianspartiet), utan MP och Alliansen som 2008 öppnade för mer, oreglerad invandring? Varefter MP 2014 gjorde samma uppgörelse med S.

   2. Det var inte ”M och Alliansen”, eftersom M var en del av Alliansen (och därtill det ledande allianspartiet), utan MP och Alliansen som 2011 öppnade för oreglerad arbetskraftinvandring utan krav på behov och till de flesta låglönejobb. Varefter MP 2014 gjorde samma uppgörelse med S. Du kan väl inte skylla detta nattsvarta svek mot de i Sverige boende arbetarna på någon annan än S?

   3 .Det var inte ”M och Alliansen”, eftersom M var en del av Alliansen (och därtill det ledande allianspartiet, utan Alliansen som tillsammans med hela oppositionen (S; V; MP),som slopade allmän värnplikt. Det kan inte M skylla på några andra än M-ministrarna Reinfeldt, Borg, Bildt och Tolgfors och sig själva, eftersom de rättade sig efter partipiskan oh underlät att protestera offentligt. De kan inte skylla på mig, och p.g.a. det försöket är jag djupt besviken på en M-politier i västra länsdelen. Att jag skulle vara betalt av Putin, som denna M-demagog har försökt påskina, för att jag har sagt att de svenska stridvagnarna på Gotland är av ringa militärt värde. Om jag inte får en ursäkt för denna mycket grova förolämpning kan jag komma att rösta på S i nästa val. Är det inte Tolfors, som har rustar ner det fasta försvaret på ön och ”privatiserat” marinbasen vid Fårösund?

   4. Det du skriver här är inte ens en halvsanning, utan snarare en gemen lögn – som är gemen eftersom du nu slår mot de svagaste i vårt samhälle, som assistanslagen är till för. Den är f.ö. inte ett initiativ från M utan från L, och genomfördes inte av Alliansregeringen, utan av den borgerliga regeringen under 90-talet. Den var rätt tänkt, men i vissa delar naiv. Sedan lagens tillkomst har vi haft S-regeringar under fyra mandatperioder, nästan åtta år. Under sin tid som socialminister gjorde Strandhäll ett mycket fult påhopp på oskyldiga assistansbolag , och fegade sedan ur, utan åtgärd mot de kriminella .Jag kom själv i kontakt med assistanslagen som beslutsfattare i ett assistanärende under allianstiden, då jag ville avslå en ansökan om assistans. Så jag är inte förvånad över det som nu framkommit om hur lagen har kunnat utnyttjas av kriminella.

   Många S-politiker har så dåliga kunskaper om privatföretagande, så att de inte kan skilja agnarna från vetet, utan pekar ut hela branscher som kriminella – och avslöjar sin ofta totala komptensbrist när de själva hamnar i ledingen för kommunala bolag. Privatiseringarna har varit nödvändiga för att renodla poliken till det som politiker är – eller borde vara bra på, nämligen politik. Men alla privatiseringar har inte varit lyckade, så visst finns regelverk som måste förändras.

   Hur kan du tro att våra S-poliker ska kunna förändra sig till det bättre efter alla misstag och missade chanser, speciellt efter 2014 ,om du inte tror att borgerliga politiker kan lära sig av misstagen och ändra sig till det bättre? Strandhälls redogörelse för regeringens beslut om kärnkraftavfallet var dock en mycket positiv överrakning. Det finns en framtid även för svensk kärnkraft.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.