Mångåriga insatser för Umeå

Vi har nåtts av beskedet att den tidigare moderatpolitikern i Umeå, länsrådet Ingemar Dalgård, har avlidit i en ålder av 90 år.

Ingemar Dalgårds mångåriga insatser för både Umeå och vårt parti är betydande. Ingemar hade från 1974 fram till 2006 tunga uppdrag på olika nivåer inom kommunpolitiken i Umeå.

Ett axplock. Ordförande i Tekniska nämnden. Ordförande i Valnämnden. Ordförande i Kommunrevisionen. Kommunfullmäktigeledamot. Ledamot kommunstyrelsen och byggnadsnämnden. Ledamot i kommunstyrelsens arbetsutskott och budgetberedning.

Listan på politiska uppdrag är lång. Första gången han kom in i Umeå kommunfullmäktige som ordinarie ledamot var år 1978.

Han var en hedersman. En politiker av den gamla skolan. En korrekt och analytisk politiker. Han höjde sällan rösten, men argumenterade med ett stort tålamod och litade till fakta och statistik för att vinna debatterna. Hans sätt att arbeta gav också respekt över partigränserna. När det stormade – även internt i partiet som det ibland kan göra i den politiska världen – så var han en lugnande och stabiliserande kraft. En förnuftets röst.

Efter valet 2006 avslutade han efter eget önskemål sina politiska uppdrag i Umeå, och flyttade sedermera söderut. Han fortsatte emellertid att på distans följa Umeåpolitiken och kunde då och då ringa med synpunkter och goda råd.

Ingemar Dalgård var en hedersman och hans minne lever ljust kvar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.