Ett nytt elstöd till hushållen, även i norra Sverige!

Nås av beskedet om ett nytt elstöd till hushåll även i norra Sverige!

Mycket bra!

Regeringen har vid en presskonferens idag på eftermiddagen meddelat att Svenska kraftnät får ett nytt uppdrag att ta fram utökat elstöd till hushåll i hela Sverige.

Detta besked är synnerligen välkommet! Självklart ska även hushållen i norra Sverige få stöd i dessa tider då elpriserna har varit extremt höga även i norra delen av landet.

Elpriserna har under november och december som bekant varit mycket höga – särskilt den senaste månaden då elpriserna i stora delar av Sverige aldrig varit högre under en månad. Svenska kraftnät ska enligt regeringen på nytt ansöka om att använda så kallade flaskhalsintäkter för åtgärder som särskilt tar hänsyn till att de höga elpriserna som drabbat hushållen i hela Sverige. Det krävs ett godkännande av Energimarknadsinspektionen, och därför måste Svenska kraftnät ansöka om användningen av medlen.

Även hushållen i norra Sverige ska alltså få stöd – ett elstöd som kommer hushållen i hela Sverige till del. Till skillnad mot tidigare har det ju varit extremt höga elpriser i hela landet under november och december. Det har exempelvis aldrig tidigare varit så höga elpriser i norra Sverige som det var under december månad. Det är också viktigt att hushållen i norra Sverige får del av stödet bl.a. med tanke på att det krävs mer energi för att värma bostäderna i norra delen av landet.

Mycket positivt att regeringen har lyssnat på inkomna synpunkter den senaste tiden. Även hushållen i norra Sverige måste få stöd med att hantera elpriserna!

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.