Bekämpa hedersförtrycket!

Hedersförtrycket har ingen plats i Sverige. I Sverige har var och en rätt till ett liv utan förtryck. Ett liv i jämställdhet. Den rätten är lika stark för den vars släkt har levt här i generationer, som för den vars släkt nyligen har kommit hit.

Idag hedrar vi minnet av Fadime Sahindal och hennes kamp för frihet och kärlek, och mot förtryck. För 21 år sedan sköts Fadime ihjäl av sin egen pappa för att hon vägrade underkasta sig familjens heder. Hon blev förälskad i ”fel” person.

Enligt forskare kan 240 000 unga i Sverige leva under hedersförtryck. Var tredje elev med utländsk bakgrund bedöms leva under hedersrelaterade familjenormer. Det kan inte accepteras.

Politiken måste ta ett större ansvar i att bekämpa hedersrelaterat förtryck och våld. Det är en av de viktigaste uppgifterna vi har.

3 kommentarer

 1. Hassan

  SARA i Umeå var den första som mördades i ett hedersrelaterat mord! Tyvärr glöms hon ”alltid” bort!
  Hon mördades av sin kusin som hade hjälp av Saras bror.Allt pga hennes relation med en icke accepterad pojkvän!

  Minns SARA som var det första offret!!

 2. Sjukligt less på usla politiker

  Hedersförtryck hör inte hemma nånstans! Det håller jag med om.

  Men det är väldigt tyst från din sida nu mera kring skjutningarna. Kanske för att det är ÄNNU värre under Moderaternas styre… Jaja jag vet att ni kommer skylla på att det kommer att ta tid. Problemet ligger dock i att ni har INGEN aning om hur man löser problemet. Tiden kommer visa hur fel ni har.
  Moderat politik kommer bara att öka otryggheten på alla sätt. Mer kriminalitet och mer otrygghet.
  Då kommer du börja svamla om mer poliser. Ja det lär ju hjälpa när du hinner åka till Prag innan polisen ens svarar….

  Sedan Kristersson. VEM kan ha något förtroende för denna man? Är du kriminell så se till att du är Moderat. Då är det ”dumt” gjort. Jag tolkar det som att en gängkriminell kan säga att, ”okej, det var dumt gjort av mig att skjuta folk. Mycket dumt!”. Sedan är allt förlåtet?
  Ja jag vet att olagligt ålfiske och skjutningar inte går att jämföra. Men poängen är att Moderaterna gör skillnad på folk. Vi är inte lika inför lagen…

  • Drutten

   Må vara vilket parti du än tillhör så är det så att tillhör du eliten i ett parti så anser du dig icke stå lika inför lagen då anser elitklicken att de icke kan jämföras med gräsroten. Spelar ingen roll partibeteckning. Så länge har jag följt med så överallt och över parti gräns så håller den s k eliten varandra om ryggen och vaktar på sina förmåner. Eliten kan kivas utåt men vaktar på privilegierna tillsammans.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.