Kors i taket! Vänsterpartiet i Umeå lägger ner den gemensamma första maj-demonstrationen med Kommunistiska partiet och övriga

Jag har ju under flera år kritiserat Vänsterpartiet i Umeå för att de har gemensam demonstration på 1 maj, tillsammans med partier/organisationer som bl.a. Kommunistiska Partiet, Revolutionär kommunistisk ungdom och den marxistiska organisationen Revolution.

Grupper som vill avskaffa demokratin, genomföra revolution och införa diktatur i Sverige.

Deras gemensamma demonstration i Umeå har gång på gång försvarats av de lokala vänsterpartisterna i fullmäktige, t.o.m. när dåvarande partiledaren Jonas Sjöstedt (själv från Umeå) tog avstånd från arrangemanget.

Men nu hör jag på P4-nyheterna att Vänsterpartiet inför årets 1 maj har beslutat att inte längre genomföra den gemensamma demonstrationen.

Bra! Men det satt verkligen långt inne, och märkligt nog öppnar man i slutet av radioinslaget upp för att V kan ompröva beslutet kommande år…

En kommentar

  1. Christer

    Dessutom är det mycket märkligt att VK väljer att slå upp detta stort. ”Vänsterpartiet tågar utan kommunisterna”. Som att detta skulle vara något onormalt och sensationellt?
    Det måste väl vara en självklarhet att alla partier som överhuvudtaget vill anses som det minsta seriösa avstår från att beblanda sig med extrempartier, oavsett politisk sida.
    Förstår inte varför man slår på stora trumman över självklara beslut? Eller är det verkligen så illa att detta inte är ett självklart beslut för V?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.