När får vi se politikerbloggar på VF?

En historisk vecka för vk.se, kan vi läsa om idag. Rekord i antalet besökare. Stort grattis! Förklaringen ligger enligt ansvariga dels i ett antal stora händelser under veckan, dels i den ständigt växande bloggportalen.

VK var tidigt ute och har verkligen lyckats med sin web-satsning. VK:s bloggportal har radikalt förändrat den "politiska scenen" inte bara i Umeå utan i hela länet. Genom att mer eller mindre alla ledande politiker bloggar – dessutom före många andra kommun- och landstingspolitiker i resten av landet ens hade tänkt tanken – så har VK varit ledande i Sverige i att själva påverka formerna för den lokala och regionala debatten.

Nu väntar jag bara på att konkurrenten Västerbottens Folkblad också ska möjliggöra politikerbloggar på folkbladet.nu – inte minst när det är valår borde det finnas visst intresse. Eftersom politiska nyheter mer och mer släpps via bloggarna, och pressmeddelandena minskar i motsvarande takt, borde det vara av intresse att även VF höll sig framme. Jag föreslog faktiskt detta till dem redan hösten 2008. Ärligt talat förstår jag inte vad problemet är, för tekniken finns ju.

På samma sätt som de konkurrerande tidningarna i Norrbotten har låtit politikerna blogga på båda tidningarna så är det väl hög tid att detta möjliggörs även här?

Så. När får vi se politikerbloggar på VF?

Etiketter: , , ,

5 kommentarer

  1. Peter Burström

    Ja, det är ju helt sjukt egentligen. Jag hörde av mig för någon månad sedan men det var helt omöjligt att få kontakt med någon som kunde besvara frågan. Då fick jag helt enkelt ta VK:s istället.

  2. Pelle

    Jasså Anders du vill ha fler forum där du kan låta bli att svara på frågor?

    Leder det till någon bättre ”upplysning” från er om högerns politik?

    Börja på att svara på de frågor du får på VK:s blogg, sedan kan man väl gå vidare.

  3. Anders Ågren

    Svar till Pelle (2010-02-02 09:41)
    Jodå, jag svarar på de flesta frågor som ställs. Men när det gäller anonyma personer som ställer helt uppenbart vinklade frågor, så väljer jag ibland att avstå. Framförallt när det är uppenbart att vederbörande struntar i svaret.

  4. Pelle

    Anders sanningen är att du inte svarar på frågor som är för svåra för högern och dig.

    Jag har varit medlem i M före förra valet och blivit föreslagen till en M-lista av dig, men det var innan jag förstod vilken människosyn ni står för!

    Efter ett års medlemskap så genomskådade jag M och gick ur partiet.

    Jag struntar inte i dina svar – de jag inte får – men blir verkligen tveksam till dig som politiker!

    Jag kommer att följa dig nära genom valrörelsen och ”hugga” på varje tveksamhet i din politiska uppfattning – länge leve ärlighet i politiken!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.