Internationella kvinnodagen!

Idag firas den Internationella kvinnodagen. Det är 100 år sedan den första kvinnodagen firades. Mycket positivt för jämställdheten har hänt under den tidsperioden, men mycket återstår.

Det går inte att blunda för missförhållanden och orättvisor som kvarstår i vårt land på olika områden – i stort som smått. Här kommer några (inte i någon rangordning, dock): Kvinnor som får lägre lön än sina manliga kollegor, mäns våld mot kvinnor, högre sjuktal i kvinnodominerade yrken, kvinnor äger mindre, kvinnor bestämmer mindre, kvinnodominerade yrken där personalen till skillnad från i manligt dominerade inte får sina arbetskläder betalda av arbetsgivaren. Etc etc.

Det krävs ett hårt och målinriktat arbete för att nå ett jämställt samhälle. Sverige har kommit en bit på vägen, men mycket arbete återstår!

Etiketter: , , , ,

4 kommentarer

  1. Patricia

    Hur var det nu Anders Ågren, vilka var motståndare till kvinnlig rösträtt?

    Vilka var mot 40 timmars vecka?

    Vilka var mot ATP?

    Vilka har under alla år försökt hålla tillbaka kvinnor och arbetare?

    Svaret är HÖGERN det parti du företräder!

    Och nu ”låtsas” ni vara på de svagas sida det är de ”nya” moderaterna, Sveriges högerparti!

  2. Nina

    Feministen och kommunisten Clara Zetkin, som 1910 ”grundade” dagen hurrar sig lycklig i graven. Tänk att de borgeliga anammar och firar socialistiska ideal och kamp, det är historiskt och värt att firas!! Hoppas bara att det inte måste gå hundra år för att moderaterna ska förstå värdet av en stark, skattefinansierad offentlig/gemensam sektor där vi oavsett vilka vi är åtnjuter oss lika rätt till bra barnomsorg, skolgång, god vård och trygga arbeten – för endast då kan Sverige kalla sig för ”Föregångslandet”.

  3. Anders Ågren

    Svar till Nina (2010-03-08 14:17)
    Tydligen är du inte uppdaterad på moderat politik. Vi är för en gemensamt finansierad skola, sjukvård och omsorg. Det var även de ”gamla” moderaterna.

    Däremot gillar vi moderater inte kommunister, så där har ingen förändring skett i politiken. Massmord, diktaturer och koncentrationsläger ska fördömas, nu liksom tidigare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.