Dags för årliga kampanjen mot nedskräpning

Som jag tidigare skrivit, så lägger jag numera ut mina insändare (som publiceras i papperstidningen) på bloggen också. Denna från dagens VK.

 

Dra ditt strå till stacken för ett renare Umeå!

När snön försvinner kommer skräpet fram på ett högst påtagligt sätt. Vi är många som upprörs över hur det runt om i vår kommun – på gator, torg och i parker – skräpas ner och förstörs. Glas krossas och skräp kastas precis överallt. Umebor blir förbannade och turister förundras över sakernas tillstånd. Vår offentliga miljö har på många ställen blivit en soptipp – det är dags att göra något åt det!

Stiftelsen Håll Sverige Rent arrangerar varje år under några veckor en nationell kampanj mot nedskräpningen. Kampanjen är ett upprop mot nedskräpningen, som uppmuntrar människor att manifestera genom att plocka skräp i närmiljön. Alla kan alltså ta ställning. Skräpplockardagarna infaller på våren (från vecka 17 till slutet av maj månad) och i en gemensam aktion rensas då gator, skolgårdar och parker från skräp av förskolor, skolor, kommuner, föreningar, privatpersoner m.fl.

Låt oss i år göra Umeå till Sveriges renaste stad! Du kan som privatperson själv engagera dig – gå in på hemsidan för Håll Sverige Rent och registrera dig idag. Det har jag gjort.

Dra ditt strå till stacken för ett renare Umeå!

Anders Ågren
Kommunalråd (M)
Umeå

Etiketter: , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.