M-förslag om öppet till kl. 03.00 i Umeå

Imorgon ska kommunstyrelens arbetsutskott behandla den moderata motionen om längre öppettider på Umeås krogar och restauranger.

Motionärerna Nicklas Sandström och Katja Isacsson drog som bekant tillbaka sin ursprungliga motion om öppet till 05 på Umeås krogar. I samma veva lämnade de in en ny motion med förslag om att tillåta öppet till 03.00, under en försöksperiod av två år.

Detta för att fler partier skulle kunna ansluta sig, samtidigt som förslaget då innebär att man gör det på försök. Därmed öppnas möjligheten att faktiskt få igenom ett förslag i Umeå om längre öppettider.

Helt uppenbart finns det en stark opinion för att tillåta att krogar och andra uteställen kan ha öppet till kl. 03.00 i Umeå. Både bland umeborna men också bland de lokala krögarna. En av de största lokala facebookgrupperna kräver också detta, med ca 6000 medlemmar.

Kan städer som Luleå, Sundsvall, Boden och Kiruna borde även studentstaden Umeå  – tillika Europas Kulturhuvudstad – låta myndiga människor vara ute lite längre och roa sig om de så vill.

Så kom igen nu – låt oss göra ett 2-årigt försök med att hålla öppet till 03.00.