Moderaterna fortsatt största parti

I den SIFO-mätning, som publiceras i dagens SvD, så befäster Moderaterna positionen som landets största parti. Alliansen leder betryggande över de rödgröna, och några större förändringar går inte att utläsa i opinionen denna månad. Det lär inte heller hända så mycket innan socialdemokraternas har hållit sin extra kongress och valt partiledare.

Läser förövrigt i Expressen om det ökande problemet med hatet på nätet, och den nätmobbning som vi kan bevittna dag efter dag på olika nätforum. Anonyma kommentarer där man spyr ut sin galla, i skydd av just sin anonymitet. Men nu kommer en allt starkare motreaktion och frågan är hur länge man ska tillåta förtal och nätmobbning i den omfattning som nu sker på många offentliga forum. På  Expressen pågår en diskussion nu om man ska upphöra med möjligheten till anonyma kommentarer till artiklar, men man har ännu inte bestämt sig hur man ska göra.

Ska bli intressant att följa den debatten.

Etiketter: , , , , , ,

3 kommentarer

 1. lf

  Ja,men ni befäster ju inte är position i Umeå.Vad har du tänkt göra åt det?
  I övrigt har du tänkt att man ska censurera det fria ordet.
  Ågren det finns alla möjligheter att att rensa bort kritik som är kränkande.Från 2010-11-03 har bloggaren själv möjligheten att ta bort kommentarer.Jag tror att VK har fått order uppifrån att göra denna censur.Detta är inte bra för det fria ordet.Det är ett nederlag och en eftergift för maktspråk.

 2. Leif

  Har väntat på att någon moderat skulle kommentera det där. Det intressanta är ju att ni inte är större då det inte finns något som helst motstånd. Du börjar låta som en Sosse runt 2007 när ni hade era bottennoteringar. Äntligen en stimma av hopp för dom sjukskrivna!

 3. Anders Ågren

  Svar till lf (2011-01-23 16:39)
  Vi ökar stadigt i Umeå och det är positivt. Sen ligger vi inte på samma höga siffror som rikssnittet, men i höstens val gjorde vi det bästa resultatet på 80 år i Umeå. År 2002 låg vi på 8,6%, i valet 2006 ökade vi till 13,2% och nu senast ökade vi till 18,3%. År 2014 ska vi se till att göra ett ännu bättre resultat.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.