Redan sprickor mellan S och V i nya Umeå-styret

Idag har vi fullmäktige, och en rad intressanta punkter skall behandlas.

En av de mer uppseendeväckande händelserna är dock att Vänsterns nyblivna kommunalråd Tamara Spiric – som alltså själv sitter och styr tillsammans med socialdemokraterna – angriper sin koalitionspartner genom att ställa en interpellation om programuppdelningen på gymnasiet i Umeå.

Skriva interpellation??? Hmm. Vänstern sitter ju och styr tilsammans med sossarna men nu går de ut i öppen konflikt i fullmäktige. Det normala hade ju varit att de diskuterar det inom den styrande koalitionen, istället för att bråka i fullmäktige om det.

Det gick några månader alltså, men redan i februari 2011 får vi nu se en öppen konflikt mellan vänstern och socialdemokraterna.

Vad blir nästa område där (V) och (S) inte kan hålla sams i styrande ställning?

Etiketter: , , , ,

6 kommentarer

 1. Andreas

  Inte är väl Anders Ågren så oerfaren så att han behöver överdriva å det grövsta som han gör?

  Skämmes!!

 2. Annevi Linder

  Bättre att ha en öppen konflikt, och lyfta problemen upp till ytan, än att det ska ligga under lock och pyra. Diskutioner kan ådstakomma konfrontationer, men i det stora hela kan då bred samtalsnivå hitta en högre platå att stå på där båda kanske kan finna sämja, och fylla påsen med mera jämna och riktiga ärliga svar.
  Grundämnet i det är att få riktigt stärkta skjortärmar.

  Gör ni Moderater aldrig några fel, Herr Ågren?

 3. Anders Ågren

  Svar till Andreas (2011-02-28 10:28)
  Nja, jag har varit med i politiken i över 20 år och detta är möjligen andra gången på alla dessa år, som jag varit med om att en person i majoritetsställning skriver interpellation till en person i ett annat styrande parti. De ska ju spela i samma lag, men tydligen inte?

 4. Viktor S

  Är det kommunen som bestämmer programuppdelningen på gymnasiet? alltså vilka program som ska finnas i kommunen eller vad handlade interpellation om?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.