Dagens nyhet – IKEA!

Telefonen går varm efter morgonens nyhet i VK-tidningen om att IKEA är intresserade av att etablera sig i Umeå. En välskriven artikel, men det är viktigt att understryka att inga beslut ännu är tagna.

Att få IKEA till Umeå står sedan många, många år högst upp på de allra flestas önskelistor. Det är ingen hemlighet. Det går inte nog att understryka hur betydelsfullt och viktigt det vore för Umeå. För umeborna, för vår kommun, för vår region, för jobben och den framtida tillväxten. Självklart ska vi göra allt för att IKEA ska välja att etablera sig här i Umeå. 

Etiketter: , , , , , , ,

12 kommentarer

 1. kicki

  Hoppas nu VERKLIGEN att vi får hit IKEA. och snälla låt inte kommunisterna förstöra detta också för oss. För dom lär väl sätta sej på tvären som vanligt när det gäller nåt som umeåborna verkligen gillar och vill ha.

 2. Lennart

  Visst vore det roligt med IKEA i Västerbotten, men Umeå är långt ifrån först i länet med IKEA-drömmar. Bastuträsk uppvaktade Ingvar Kamprad redan på 40-talet!

 3. Hanna

  Det låter bra att telefonen har gått varm! 😉 Jag, Umeås studenter och de övriga i åldern 20-25+ som vill flytta hemifrån, har väntat så länge på den här signalen! Det här kommer att följas med stort intresse – hoppas att drömmen blir verklighet!

 4. jakob

  försök ditt bästa att fixa hit dom, gärna till klockarbäcken så handelsområdet runt mediamarkt och k-rauta expanderar. skulle vara kanon för båda dessa företag som redan vågat verkställa sig där. annars är det ju bra om det ens kommer till umeå 🙂 lycka till!

 5. Daniel

  Kom igen nu anders.
  ja till ikea sätt umeå på handelskartan!
  se till att detta går i lås. umeå behöver ikea tror inte läget har så stor betydelse huvudsaken att de är nära en större väg. det är bara att kolla vad ikea gjort i andra städer det är som en magnet för handel alla vill öppna runt om. o kan ge en ordentlig skjuts till handelslivet.
  dessutom behövs det då vi är studentstad finns biliga alternativ för studenter som kommer o behöver nya möbler till vettiga priser.

 6. Anders Ågren

  Svar till Daniel (2011-07-05 20:32)
  Hej Daniel! Jag delar din uppfattning. Därför är det viktigt att Umeå kommun har god planberedskap, så att företag (i detta fall IKEA)kan välja det område där man helst vill ligga. Nu har Ikea flera platser att titta närmare på i Umeå, så den här gången ska det förhoppningsvis bli verklighet!

 7. Anders Ågren

  Svar till jakob (2011-07-05 18:33)
  Ja, jag vill inte spekulera i vilket plats de väljer. Huvudsaken är att de kommer hit. Klockarbäcken är ett av de alternativ som man nu tittar på.

 8. Anders Ågren

  Svar till Lennart (2011-07-05 11:14)
  Det gäller att arbeta långsiktigt Lennart 🙂 Men förhoppningsvis kommer Ikea till Umeå denna gång. Det ser ju lovande ut.

 9. Anders Ågren

  Svar till kicki (2011-07-05 09:42)
  Ja, tyvärr har vänsterpartiet en vana av att motarbeta sådant som är viktigt för Umeå och umeborna. Och nu sitter de dessutom med och styr tillsammans med socialdemokraterna vilket milt sagt inte är så lyckat. Men i det här fallet tror jag inte att de kan ställa till med något.

 10. Anders Ågren

  Svar till lf (2011-07-16 18:42)
  I en marknadsekonomi är det kunden – genom sina inköp – som avgör vilka företag som går bra, oavsett om Ikea finns här eller inte. Det är bra med konkurrens, och handel föder handel. Ikea kommer att bli ett lyft för handeln i Umeå!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.