Repris av tidigare valrörelser?

Det känns som att valrörelsen 2014 trots allt kan bli en repris av de senaste: Nya moderaterna mot de gamla socialdemokraterna. Arbetslinje eller inte i svensk politik. Trots partiledarbytet är det samma politik som socialdemokraterna driver nu jämfört med tidigare.

Därmot går de bra i opinionsmätningarna, vilket jag konstaterade i ett tidigare blogginlägg. Strategin är uppenbarligen att vara tyst om den egna politiken och inte göra några utspel. Funkar ju så länge de inte avkrävs några svar.

Från moderat sida är vi tydliga.  Vi vill ha fler jobb. Fler människor i arbete minskar klyftorna i samhället och säkrar en uthållig finansiering av välfärden. Sossarna säger nu att även de ser jobben som den viktigaste frågan – problemet är bara att de förslag de framför motverkar tillkomsten av nya jobb. De vill öka kostnaderna för att anställa unga etc etc.

Sedan 2006 har:
– Sysselsättningen ökat med 200 000 personer.
– Sysselsättningsgraden ökat i alla tre ålderskategorierna 15-24 år,
25-64 år och 65-74 år.
– Arbetslösheten utvecklats bättre än EU-snittet.
– Utanförskapet har minskat med över 150 000 personer

I en mycket orolig tid, när länder i vår omgivning havererar ekonomiskt och tvingas till tuffa skattehöjningar alternativt dramatiska nedskärningar i välfärden, så står Sverige stabilt.

Sverige är på rätt väg. Kan vara värt att lägga på minnet när socialdemokraterna försöker påstå motsatsen.

Etiketter: , , , , ,

4 kommentarer

 1. lf

  Du,Ågren om du hoppas på att allt skall bli som förut,så har du nog fel.
  Ni har fel politik för det stora flertalet,och de har insett detta.De gamla nya moderaterna har spelat ut sin roll och det är ju bra att det sker nu.

 2. lf

  I kväll har vi sett ytterliga bevis på regeringens oförmåga.
  Propositioner som skall behandlas enligt en tidsplan förhalas och skjuts på framtiden.
  Vi ser nu alliansens sönderfall.

 3. Jan-Erik Vahlström

  Vilken värld lever du i? Soppköerna ökar katastrofalt och detta blundar ni för. Mäniskor som har ingenting. Inte ens mat för dagen. Detta har skapats i moderaternas sverige. Unga utan jobb. Pensionärer straffbeskattas. Folk utförsäkras. Massor av dom arbetslösa som får liten eller ingen a-kassa. Självklart så vänder väljare moderaterna ryggen och detta är ett sundhetstecken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.