Vad sysslar Vänsterpartiet med? Är de emot IKEA på Entré Syd plötsligt?

Vänsterpartiets kommunpolitiker Erik Danielsson från Umeå argumenterar i dagens Västerbottens-Kuriren EMOT IKEAs etableringsplaner på Entré Syd.

Danielsson ansluter sig i insändaren till Miljöpartiets och Arbetarpartiets linje, där man motsätter sig etableringen och vill utreda andra platser. Detta trots att IKEA redan har gjort bedömningen mellan olika platser och kommit fram till att det är Entré Syd som är det intressanta.

Umeå kommunfullmäktige har också godkänt flera avtal som reglerar markköp, exploatering och samarbete mellan Ikea/Ikano och Umeå kommun. Tillsammans ska avtalen leda vidare till att Entré Syd byggs ut. Som ett led i detta är nu detaljplanen på väg upp till beslut i fullmäktige nästa vecka. I byggnadsnämnden och kommunstyrelsen har Vänsterpartiet varit FÖR förslaget till ny detaljplan.

Men vad innebär dagens utspel från Vänsterpartiets Erik Danielsson? Är även Vänsterpartiet emot IKEAs etablering? Eller är det splittring i deras parti? Hur som helt är Erik Danielssons (V) linje, på samma sätt som miljöpartiet, ett hot mot Umeås tillväxt!

Etiketter: , , , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.