Flera fördelar med mindre klasser på högstadiet

En av stridsfrågorna vid budgetfullmäktige i Umeå den 18 juni var hur stora klasserna i årskurserna 7-9 ska vara i framtiden. Alliansen i Umeå vill se mindre klasstorlekar i grundskolan, eftersom färre elever per klass har många fördelar. Tyvärr säger de styrande i socialdemokraterna och vänsterpartiet nej till detta.

Både VK och VF har tidigare skrivit på nyhetsplats om den forskarrapport som visar att mindre klasser i skolan lönar sig för såväl eleverna som samhället i stort. Elever som går i mindre klasser har bättre studieresultat än de som går i större. Det blir mer lärartid för varje elev och risken för störning minskar.

Alla barn har rätt till lugn och ro i skolan, oavsett vilken bakgrund de har. Alliansen kommer att fortsätta arbeta för att minska klasstorlekarna på våra grundskolor i Umeå. Det är ett förslag som gynnar både elever och lärare.

Etiketter: , , ,

2 kommentarer

  1. Benny Hiller. M. Barn/Utbidningsnämnd Östersund

    Ett exempel

    1 lektion 45 min delat på ex 30 elever ger 1.5 minut per lektion X 6Lektioner = 9MINUTER/DAG X 5 DAGAR = 45 minuter/vecka + att läraren får en ohållbar uppgift.Kanske därför ingen numer vill bli lärare.Trist men så ser sanningen ut tyvär.

  2. Anders Ågren

    Svar till Benny Hiller. M. Barn/Utbidningsnämnd Östersund (2012-07-14 12:59)
    Ja, det finna mycket att göra för att få läraryrket att bli mer attraktivt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.