Glädjande: länsstyrelsen avvisar/avslår överklagandena om IKEA-detaljplanen!

För två timmar sedan nåddes jag av ett mycket positivt besked på mailen.

Umeå kommun har för kännedom fått länsstyrelsens beslut beträffande de två överklaganden som lämnats in beträffande detaljplanen, där IKEA skall etableras ute på Entré Syd.

Länsstyrelsen har idag beslutat att avvisa Arbetarpartiets (Jan Hägglund/David Kaza) överklagande, och avslå Naturskyddsföreningens överklagande.

 

Jag hoppas verkligen att motståndarna i Umeå till IKEA:s etablering nu accepterar dels länsstyrelsens beslut, dels det demokratiskt fattade beslut som kommunfullmäktige med bred majoritet redan tidigare har tagit beslut om.

Sluta förhala, och kasta käppar i hjulet för denna etablering som kommer att betyda mycket inte bara för Umeå och umeåborna, utan för hela vår region.

Det handlar om många nya jobb, det handlar om ökade skatteintäkter, det handlar om ökad attrationskraft för hela Umeåregionen. Och för miljön är det väl positivt att inte alla hugade som tänkt handla på IKEA behöver sitta och köra ändå till Haparanda eller Sundsvall för att besöka IKEA?

Så detta är en glädjens dag. Ännu ett steg närmare IKEA-etableringen i Umeå!

 

 

 

Etiketter: , , , , , , , , , ,

En kommentar

  1. Ekonomen

    Håller med dig hoppas att vi får fortsätta att glädjas av att Umeå utveklas, Det ser inte bra ut när sittande i
    Umeås styre börjar överklaga utvekling och frammåtanda för Umeås framtid Hoppas ni får igenom en bro till Bölesholmarna och att det förvelkigas så vi får sluta cirkeln Bra jobba frammåt för Umeås framtid. MVH

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.